Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin, 31 Aralık 2020’ye kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini bildirdi.

TÜM FAALİYETLER YIL SONUNA KADAR ‘UZAKTAN’ DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerinin yıl sonuna kadar online olarak sürdürüleceğini açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığından konuya ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirmede, “Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.  Uzaktan eğitim sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme ayrıca yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Hafta sonları, tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde, 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

65 yaş ve üstü için uygulanmakta olan belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş alına da teşmil edecek. Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma sürelerinin saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. Sinemaların, sektörün talebine de uygun şekilde,  yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturulmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek.

TÜRKİYE’DE SON DURUM 

Türkiye’de güncel verilere göre, son 24 saatte 156 bin 692 Kovid-19 testi yapıldı, 3 bin 819 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Son 24 saatte 103 kişi vefat etti, 2 bin 688 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 359 bin 63’e yükseldi.

Türkiye’de veriler tırmanışa geçti! 3 bin 819 vaka, 103 vefat…

Gündem

Habere Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19’a karşı alınan yeni önlemleri açıkladı

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim