Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un fethinin 567’inci yıl dönümünde düzenlenen törenler Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih’in Karadeniz’e yola çıkışına ilişkin resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Fatih Sondaj Gemisi’nin Karadeniz’de arama-tarama faaliyeti gerçekleştirmek için yola çıktığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin menfaatlerini sadece 780 bin kilometre kare vatan toprağında değil, üç tarafımızda çevrili olan Mavi Vatan hattında da gözetiyor, koruyoruz. Fatih Sondaj Gemimize bu anlamlı günde başlayan görev yolculuğunda Rabbim’den muvaffakiyetler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımında Fatih’in özelliklerine de yer verildi:

229 metre uzunluğunda 36 metre genişliğinde 51 bin 283 groston ağırlığında 12 bin metre sondaj derinliğine sahip 200’den fazla personel 6. nesil üst düzey teknoloji aktif konumlandırma sistemi Türkiye’nin ilk sondaj gemisi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “FETİH SAYGI GEÇİŞİ”Nİ SELAMLAMIŞTI

İstanbul’un Fethi’nin 567. Yılı kutlamaları başladı. Kutlamalar kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Yelken Federasyonu tarafından “29 Mayıs İstanbul Boğazı Fetih Saygı Geçişi Etkinliği” gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Türk bayraklı tekneler, Tarabya’daki Huber Köşkü’nün önünden geçerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve torunu Eymen Albayrak da eşlik etti.

Editör: TE Bilisim