Koronavirüs salgını sonrası birçok sınav iptal olurken bazı sınavların tarihleri belli oldu. Yılda iki kez yapılan ALES sınavının tarihi ise merak konusu oldu. 4 yıllık üniversite eğitimini tamamlayan ve akademik kariyer yapmak isteyen adaylar, ALES sınav tarihleri ve ALES sınavı hakkında detayları araştırıyor. Peki ALES sınav ne zaman? ALES sınav tarihleri açıklandı mı? İşte, 2020 ALES tarihi ve merak edilenler. Detaylar haberimizde…

ALES SINAV NE ZAMAN? ALES SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Koronavirüs sonrası ÖSYM Yönetim Kurulunca alınan karar göre; 3 Mayıs’ta yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) ileri bir tarihte düzenlenecek. ÖSYM 2020 Sınav Takvimi güncellenerek “//www.osym.gov.tr” internet adresinden yayımlandı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2020-ALES/1, 16 Ağustos 2020 tarihinde organize edilecek. 2020-ALES/2 sınavı ise 6 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek. Bu sınavın başvuru tarihi henüz belli değil.

2020-ALES/1 sınavı için geç başvuru süreci ise 1 Temmuz 2020’de başlayacak ve aynı gün tamamlanacak.

ALES’E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

Editör: TE Bilisim