Van’da durdurulan 16 kişilik minibüste 2’si havasızlıktan ve sıkışmadan dolayı hayatını kaybetmiş 72 düzensiz göçmen yakalandı. 3 kişi gözaltına alındı.

Açıklama Van Valiliği’nden yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri göçmen kaçakçılığı ihbarı üzerine harekete geçti.

HAVASIZLIKTAN 2 KİŞİ ÖLDÜ

İpekyolu ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Köşebaşı-Bostaniçi mahalleleri güzergahında S.B. idaresindeki minibüsü saat 05.05 sıralarında durdurdu.

16 kişilik araçta 2′ si havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmüş, 37 Pakistan, 33 Afganistan, 2 Irak uyruklu toplam 72 düzensiz göçmen yakalandı.

Suudi Arabistan-Yemen sınırında acımasız göçmen oyunu! Binlerce Etiyopyalı zorla alıkonuluyor

Dünya

Habere Git

ORGANİZATÖRLER YAKALANDI

Yapılan takiple göçmen taşıyan araca öncülük ve gözcülük yapan, organizatör Ç.Ö., Ş.H. ve H.Ö. yakalandı.

Yaşanan facia ile ilgili yapılan açıklamada “Minibüste 2’si havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmüş, 37 Pakistan, 33 Afganistan, 2 Irak uyruklu toplam 72 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Yapılan takiple göçmen taşıyan araca öncülük ve gözcülük yapan organizatörler Ç.Ö, Ş.H, H.Ö. ile 3 araç daha yakalanmıştır. Konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet savcısına bilgi verilmiş, alınan talimatlar doğrultusunda tahkikata başlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilisim