Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgını ile iş yapma pratiklerinin değiştiği ve dijitalleşmenin önem kazandığı dönemde ihracata yönelik dijital faaliyetleri teşvik edecek yeni bir destek mekanizması geliştirildiğini söyledi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Pekcan, destek paketine yönelik Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile firmaların ticaret sitelerine üyeliklerinin, sanal ticaret heyetlerinin ve sanal fuarlara katılımının destek kapsamına alındığını duyurdu.

YÜZDE 80 ORANINDA DESTEKLENECEK

Pekcan “Firmaları e-ihracata özendirmek için e-ticaret sitesine üyeliklerini 2020 için yüzde 80, sonraki yıllarda yüzde 60 oranında destekleyeceğiz. Sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılım için iş dünyamızı temsil eden çatı örgütlerin yapacakları masraflar ve sanal fuar organizasyonları giderleri de yüzde 50 oranında desteklenecek. Bakanlık olarak firmalarımızın yeni ticaret dinamiklerine uyumlu olarak, dijitalleşme süreçlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamaya ve yurtdışı pazarlara giriş faaliyetlerine destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 DESTEK TAVANLARI 8 BİN LİRA İLE 100 BİN DOLAR ARASINDA DEĞİŞİYOR 

Fatih Dönmez: Yenilenebilir enerji üretiminde günlük rekor kırıldıİktisatHabere Git

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Türkiye’de sınai veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile iş birliği kuruluşlarının pazara giriş ve pazarlamaya yönelik dijital faaliyetlerine ilişkin giderlerinin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan karşılanması amaçlanıyor.

Şirketlerin genelgede düzenlenen şartları haiz ve Bakanlıkça onaylanan e-ticaret sitelerine üyeliklerine ilişkin giderler yüzde 60 oranında ve e-ticaret sitesi başına yıllık 8 bin liraya kadar desteklenecek. Şirketler, bu destekten en fazla 3 e-ticaret sitesi için ve e-ticaret sitesi başına en fazla iki yıl yararlanabilecek. Söz konusu destek oranı bu yıl yüzde 80 olacak.

Bakanlık koordinasyonunda iş birliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal ticaret heyeti faaliyetlerine ilişkin giderler yüzde 50 ve faaliyet başına 50 bin dolara kadar desteklenecek.

50 BİN DOLARA KADAR ÇIKACAK

İhracat Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülen uluslararası niteliği haiz sanal fuarlara katılımcıların iştirak etmelerini sağlamak üzere iş birliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal fuarlara katılım organizasyonlarına, genelgede belirtilen giderler yüzde 50 ve faaliyet başına 50 bin dolara kadar desteklenerek katkı sağlanacak.

Ayrıca, iş birliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal fuar organizasyonlarına dair genelgede belirtilen giderler için yüzde 50 oranında, faaliyet başına 100 bin dolara kadar destek verilecek.

Editör: TE Bilisim