AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçimlere ilişkin 23 Haziran İstanbul Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SANDIK KURALLARINDA SIKINTILAR VARDI

Deniz Kuvvetleri Uğurlama Töreni’ne katılan Yıldırım, burada gazetecilerle yaptığı sohbette bir soru üzerine Yüksek Seçim Kurulu’nun sandık görevlileri hakkındaki kararına da değinerek “Bu, seçim tekrarı olduğu için 31 Mart’ın şartlarında yapılacak bir seçim, yeni bir seçim değil. Dolayısıyla hem seçmen listeleri hem adaylar bakımından durum aynı. Ancak sandık kurullarında malum sıkıntılar vardı, onları giderecek tedbirleri alacaklar.” dedi.

SEÇİM TEMENNİLERİ

Yıldırım, “Uzun yıllardır siyasetin içindesiniz, 31 Mart seçimlerini kendi siyasi tarihiniz açısından nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üzerine, şunları söyledi: “Oldukça hareketli bir seçim kampanyası yaşadık. 31 Mart seçimleri bütün Türkiye’de tamamlandı, İstanbul seçimleri hariç. İstanbul’da yaşanan süreçlere hep beraber şahit olduk ve nihayet İstanbullular bir kez daha karar vermek için sandığa gidecekler. Ümit ediyorum bu seçimler her türlü şaibeden, şüpheden uzak bir şekilde, güzel bir şekilde sonuçlansın.”

“ÖĞRENCİ BÜTÇESİ RAHATLAYACAK”

Yıldırım, İBB Meclisince öğrenci aylık mavi kart ücretinin 85 liradan 40 liraya indirilmesinin hayırlı olmasını dileyerek, “Şimdi öğrenci kardeşlerimiz Akbili aylık 85 lira yerine 40 liraya alacak, öğrenci bütçesinde ciddi bir rahatlama olacak. Suda da keza yüzde 40’a varan indirim gerçekleşti. Özellikle çok nüfuslu ailelerde daha fazla indirim olmak üzere bu da İstanbullu hemşehrilerimizin bütçelerini rahatlatacak. İstanbullunun, vatandaşlarımızın yararına, menfaatine olacak her türlü çalışma kimden gelirse gelsin başım gözüm üstüne” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim