İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van’ın Erciş Belediyesinde yol ve ulaşım sorununun çözülmesi için başlatılan çalışmalara hız verildi.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, ilçenin sorunlarının çözümü için çalışmalarına devam ediyor.Çalışma kapsamında Erciş’te bir süre önce tamamlanan alt yapı çalışmaları sırasında zarar gören cadde ve sokaklar onarılıyor.

Belediye ekipleri yollara sıcak asfalt döktü ve ilçenin en çok kullanılan Vanyolu Caddesi’ni hazır hale getirdi. İlçedeki Kışla, Çınarlı ve Alkanat caddeleri, Erciş Belediyesinin girişimleri sonucu, i̇çme suyu projesinin yürütücülüğünü yapan firma tarafından onarılıyor.

Ulaşım sorunu çözülüyor

Belediye Başkan Vekili Yaşar, ilçenin ulaşım sorununun çözülmesi için belediye binasında ilgili birimlerin yetkilileriyle toplantı yaptı. Yaşar, ulaşım sorununun giderilmesi, araç takviyesi, güzergah ve araç hareket saatlerinin düzenlenmesi, araç sürücüleri ve görevlilerinin eğitime tabi tutulması konularında yapılması gerekenlere dikkati çekti.Bu arada belediye ekipleri Adnan Menderes ve Sahilkent mahalleleri başta olmak üzere toplu ulaşımın rahatlaması için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma kapsamında, daha önce Erciş Çelebibağı garajında çeşitli nedenlerle bekletilen 10 otobüs, seferlere başladı.

Editör: TE Bilisim