Diriliş Postası muhabiri Durim Abazi/Kosova

Kosova’nın başkenti Priştine’de İslam ve aile düşmanı olan FETÖ ve Amerika’nın desteklediği Kosova Kadın Ağı Örgütü (RrGK) Kürtler’le sözde dayanışma amacıyla dünyanın çeşitli merkezlerinde düzenlenen #RiseUp4Rojava protestosuna katıldı.

RrGK örgütünden İslam düşmanı olan İgballe Rugova, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında iftiralarda bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN HAKKINDA İFTİRA ATTI

Başkan Erdoğan’ın dik duruşunu ve onun baş koyduğu İslam davasını karalamak isteyen İgballe Rugova şu gerçeği yansıtmayan ifadelere yer verdi:

“Bugün, Kürt halkıyla dayanışma içinde tüm dünyada protestolar düzenleniyor. Kosova’nın Miloseviç’in döneminde de böyle bir dönem geçirdiğini ve Miloseviç’in bize tecavüz ettiğini, bizi öldürdüğünü, evlerimizden çıkardığını ve yurtdışına götürdüğünü unutmayalım. Bugün, her gün ölen tüm Kürt siviller, onların Erdoğan rejimi tarafından taciz edildiğini, dünya çapındaki düzenlenen protestoya Kürt halkıyla dayanışma göstermek amacıyla katıldık. Bu nedenle, bugün dünya ile dayanışmadaki bu protesto eyleminin bir parçası olmak için önemli bir sayı olarak burada toplandık. Miloseviç’in zamanında işkence, cinayet ve tecavüz gördüğümüzde tüm dünya bizim için protestolar düzenliyordu. Bu nedenle, şimdi diğer halklarla dayanışma gösterme zamanıdır, ben sadece Kürtler’in örneğini almıyorum, ama suçun olduğu her yerde soykırım ve Kosova olarak bizler, tüm dünyanın bizi desteklediği için desteğe katılmalıyız.”

KOSOVA’DA TERÖRİZM DESTEKLENİYOR

Amerika ve FETÖ’nün desteklediği bu örgüt eylem yaptığı sırada Türkiye’yi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına inan bir diğer grup de destek eylemi gerçekleşti.

RrGK terör örgütünü eleştiren Orhan Tyrbedari ise, Kosova’da düzenlenen bu protesto eylemiyle terörizmin desteklendiğini söyledi.

Tyrbedari, “Terörizm destekleniyor, bunlar sivilleri, çocukları öldüren ve dışarı çıkıp onları destekleyen teröristler. Bütün dünya hem Avrupa hem de Amerika onu (PKK) terör örgütü olarak ilan etti. Kosova’nın teröristleri desteklemesi meselesi nereden çıktığını anlamıyorum. Türkiye, Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden birisidir ve Türkiye’nin de yardımıyla, Kosova büyük ilerleme kaydetmiştir. Bu, bir başkası tarafından organize edildi. Bugün burada Türkiye’ye karşı çıkanlar para ile satılmış kişilerdir.” diyerek bu çirkin eyleme karşı çıktıklarını belirtti.

PEKİ BU EYLEM ENGELLENEMEZ MİYDİ?

Kısa bir cevapla “HAYIR” deriz. O zaman bunun nedenleri nedir? Türkiye’yi İslam’ın son kalesi bilen ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a baba diyen Kosova halkının küçücük de olsa bir grup tarafından PKK’ya destek vermesi normal bir şey değil.

Ancak, Türkiye’yi darbe yoluyla ele geçirmek isteyen ve Başkan Erdoğan’ı yok etmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Balkanlar’da üssü olarak bilinen Kosova’da böyle bir eylemin düzenlemesi şaşırtıcı bir durum ortaya koymadı. Kosova Polisi’nin de olaya müdahale hiç etmediğini görüldü. Polis memurları sadece iki grubun birbirine girmemesini engellemek amacıyla oradaydı. Ayrıca, KFOR (Kosova’da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğinde çok uluslu bir barış gücü) birliklerini askerlerinin de meydanda bulunması olayın Amerika ve FETÖ’ün desteği ile düzenlendiğini açıkça ortaya koyuyor.

FETÖ KOSOVALI SİYASETÇİLERİN ÇOCUKLARINI OKUTUYOR

Kosova’nın sözde yöneticileri de olayı PKK’nın yanlıların gerçekleştirdiği bu olayı kınamadı.

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, görevde bulunan Başbakan Ramush Haradinaj, Meclis Başkanı Kadri Veseli ve diğer Kosovalı siyasetçilerin FETÖ’nün okullarında tek bir cent vermeden okuduğunu herkes tarafından biliniyor.

Bunu geçen sene Türk Milli İstihbaratı’nın (MİT) Kosova İstihbaratı ile işbirliğinde 6 FETÖ’cünün paketleyip Türkiye’ye getirmesinden sonra örgütün Kosova İmamı Hasan Demir açıklamıştı. Demir Kosova’daki bir televizyona canlı yayına bağlanarak Haradinaj’ın çocuklarını onlar okutulduğunu itiraf ederek, “Böyle bir ortamda bize nasıl operasyon yapılabilir” şaşkınlığını belli etmişti.

KOSOVA’NIN MEDYASINA FETÖ DESTEĞİ

Amerika Birleşik Devletleri neredeyse her zaman Balkan ülkelerinin ve özellikle Müslümanlar’ın yaşadığı bölgelerde, bu ülkelerin aleyhine çalışmalar yapmışsa da yine de bölge halklardan ve özellikle Arnavutlar tarafından sevilmesi sıradan bir şey değil. Peki neden böyle bir durum yaşanıyor? FETÖ ve Amerika’nın desteğiyle ve emriyle hareket eden Kosova’nın medyası ülkeden savaşın bitmesiyle günümüze kadar İslam ve Türkiye propagandası durmadan yapmaya devam ediyor. Balkanlar’ın Amerika’yı Balkanlar’ın Sırbistan’a karşı kurtarıcısı olarak görüyorlar. O yüzden medya sahipleri de bunu kullanıyor. Bir diğer sebep ise, Balkan ülkelerinde gelişmemiş ekonomi.

Amerika ve FETÖ bunu kullanarak az yatırımlar yaparak oradaki halkının sevgisini kazanmaya devam ediyor. Arnavut-Türk kardeşliğini hazmedemeyen PKK yanlısı ve destekçisi olan FETÖ ile Amerika düşmanlık yaratmaya çalışıyor. Ki bunu bu eylemle gördük. Ancak yüzyıllara dayanan kardeşliği yok edemeyecekleri herkes biliyor.

ABD’nin dünyada en büyük ikinci üssü

ABD’nin Kosova’nın başkent Priştine’den 40 kilometre uzakta bulunan Ferizovik şehrinin civarındaki Amerikan’ın Bondsteel üssü bulunuyor. Bondsteel üssünün Vietnam savaşından sonra ABD dışında kurulan en büyük ABD askeri üssü olduğunu belirtiliyor. Amerika’nın bu üssü Rusya’yı ve tüm Avrupa’yı daha kolay kontrol etmesi için kuruldu. Geçtiğimiz senelerde ortaya çıkan bazı iddialara göre Amerika’nın sözde kapattığı Guantanamo hapishanesindeki mazlumların oraya nakledildiğini aktarılıyor. DEAŞ’a katılan ve oradaki Arnavutlar’ın sözde başkanlığını yapan Lavdrim Muhacir’i de burada çalışmıştı. Kosova Cumhurbaşkanı’nın bile giremeyeceği bu üssünde ne saklandığı Amerikalılar hariç kimse bilmiyor.

ABD ETKİSİ

Amerika’nın Kosova’daki hükümetin kurulma meselesine kadar karışması da ülkede sözde Arnavut yöneticilerin sözü nerdeyse hiç geçmediğini anlaşılıyor. 2014 yılından genel seçimlerin düzenlemesinin 6 ay hükümet kurulamamıştı. Amerika’nın müdahalesiyle de bir gece sanki partiler hiç anlaşmazlık yokmuş gibi birkaç parti hükümeti kurmasında anlaşmıştı. Kosova’nın dış politikası da Amerika’dan kontrol edildiğini herkes tarafından biliniyor. Bunu açık bir şekilde Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj yaptığı bir basın açıklamasında kabul etmişti.

Haradinaj açıklamasında şu sözlerini kullanmıştı:

“Biz Avrupa’nın bir parçasıyız, Brüksel ve Berlin ile çalışıyoruz. Fakat dış politika söz konusu olduğunda, Amerika liderliğindeki bir kulübün parçasıyız. Bizim asıl sorunumuz bunu kabul etmemizdir. Dünyadaki sorunların üstesinden gelmek için hiç zamanımız yok.”

Editör: TE Bilisim