Anayasa Mahkemesinin Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından tutuklanan eski askeri hakim Yasin Akdeniz, cezaevinde avukatıyla yaptığı görüşmelerin kayıt altına alındığını, izlendiğini ve belge alışverişinin sınırlandırıldığını ileri sürerek, İnfaz Hakimliğine şikayette bulundu.

“KİŞİ HÜRRİYETİ İHLAL EDİLDİ” İDDİASI

Yasin Akdeniz başvurusunda, avukatıyla görüşmesinin kayda alınması, hazır bulunan görevli tarafından izlenmesi, avukatıyla belge alışverişinin ve görüşme süresinin sınırlandırılması nedeniyle tutukluluğa etkili şekilde itiraz edemediğini belirterek, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini” ileri sürdü.

“FETÖ’NÜN ÖRGÜT FAALİYETLERİ RİSKİ ARTIRMAKTADIR”

Başvuruyu ele alan Anayasa Mahkemesi, tutuklunun cezaevinde avukatıyla görüşmesinin kayda alınmasının “OHAL döneminde kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal etmediğine” karar verdi. Gerekçede şunlar kaydedildi;

“Başvurucunun tutuklanmasına karar verilen suç, söz konusu sınırlandırmaların uygulanmasını mümkün kılan suçlar arasındadır. Darbe teşebbüsüyle veya FETÖ/PDY ile bağlantılı suçlardan tutuklanan kişilerin tutukluluk sürecinde de örgütsel faaliyetlerine devam etme riskinin bulunduğu yönündeki değerlendirme temelsiz değildir. FETÖ/PDY’nin örgütlenme biçimi de bu riskin derecesini artırmaktadır.”

Editör: TE Bilisim