ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) çekilmiş bir Ankara fotoğrafını sosyal medya hesabı Instagram’dan paylaştı.

‘UZAYDA BİR PARILTI’

NASA’nın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, başkentin gece saatlerinde uzaydan çekilmiş görüntüsü ile ‘Ankara, Türkiye’nin kalbi, karanlık gece ve uzayda bir parıltı.’ notu yer aldı.

Fotoğrafın açıklamasında ise ‘ISS’de görevli NASA astronotları tarafından çekilen bu fotoğrafta, elektrik ışıklarının ağ gibi ördüğü ve ip gibi uzanan otoyollarla birbirine bağladığı Türkiye’nin başkenti görülüyor. Işık renklerindeki farklılık, değişik ampül türlerinin kullanılmasından kaynaklanıyor ve sanayi bölgeleri ile yerleşim yerlerini birbirinden ayırıyor.’ ifadeleri kullanıldı.

NASA, ISS’den çekilen aynı fotoğrafı 28 Haziran’da Twitter hesabından da paylaşmıştı.

View this post on Instagram

Ankara, the heart of Turkey, aglow in the dark of night and space.⁣ ⁣ This image, captured by @NASAAstronauts aboard the @ISS, shows the capital of Turkey lit up with the interwoven city grid and strings of highways. The variation in color comes from different light bulb technologies, and broadly outlines the separation between industrial and residential areas.⁣ ⁣ Image Credit: NASA⁣ ⁣ #nasa #space #Turkey #spacepics #iss

A post shared by NASA (@nasa) on Jul 5, 2020 at 5:48pm PDT

Editör: TE Bilisim