Yassıada ve Sivriada’da demokrasi ve özgürlükler adası inşa edildiğini hatırlatan Erdoğan, TOBB’un da bu projeyi üstlendiğini ve inşaatların devam ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de Ahilik Haftası kutlama programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler, farkımız bu. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı’na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan.” dedi. Erdoğan, “İşte bakın şimdi toplu olarak gelip kendileri diyorlar ‘Bizi aldattılar. Biz şimdi geldik.’ Dediler ki ‘Sizin şefkat elinize biz uzandık.’ Ölmektense teslim olmayı tercih eden bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendisine silah çekene, amansızca teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, bizim töremiz bunu gerektirir.” diye konuştu.

Ahilik haftası yad edildi

Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nce kendisine fahri doktora tevcih edilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, Ahilik Haftası’nın yanı sıra son derece acı bir yıl dönümünün de yad edildiğini belirterek, “Bugün, Türk siyasi hayatına utanç verici bir gün olarak kazınan 27 Mayıs 1960 darbesinin 56. yıl dönümü. Ben bu vesileyle Yassıada demiyorum, Yaslıada’da kurulan düzmece mahkemelerde vicdanları kanatan kararlarla idam edilen Adnan Menderes’e, Fatin Rüştü Zorlu’ya ve Hasan Polatkan’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

‘Fethullahçı Terör Örgütü’ olarak yargılanacaklar!”

Konuşmasında Paralel Yapı’nın mahiyetine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Şimdi hükümetten Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz, bunların terör örgütü olarak tescilini gerçekleştireceğiz. PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma süreci içine girecekler. Zira bu millete çok çektirdiler. Ümmeti parçaladılar. Bunların parçalamasına fırsat veremeyiz. Bir kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde. Türkiye’yi yalan yanlış haberlerle, o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar gayri milli.” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan: CHP güç odakları üzerinden iktidar devşirme çabasında

Gündem

Habere Git

“27 Mayısçılar bugün de var”

27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefet partisinin genlerine sirayet etmiş bu darbeci huyun hiç eksilmediğini görüyoruz. Bugün de ana muhalefetin kan geçen cümlelerle milleti tehdit etmeye çalışması, bunun en somut delilidir” dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

“27 Mayısçılar bugün de var Biz Menderes’in ifade ettiği gibi beyaz kefenimizle yola çıktık ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. CHP ve uzantılarının oynadığı rol, darbe ortamının hazırlanmasında ana karargâh rolüdür. 1958’den itibaren sokakları karıştırarak, gerilim ve kutuplaşmayı artırmışlar; bazı üniversitelerdeki akademisyenler de bu konuda rol oynamıştır. Milletimiz darbecilerin tüm tehditlerine rağmen, kendilerini temsil eden insanları desteklemeyi sürdürmüştür. Ana muhalefet partisinin genlerine sirayet etmiş bu darbeci huyun hiç eksilmediğini görüyoruz. Bugün de ana muhalefetin kan geçen cümlelerle milleti tehdit etmeye çalışması, bunun en somut delilidir. Türkiye artık 27 Mayıs 1960’ların Türkiye’si değil. Demokrasi ve hukuk dışı yollara tevessül etmek, yurt dışından icazet almak ülkemizde kimseyi iktidara getirmez.”

Editör: TE Bilisim