Sivas’ta 2 çocuk annesi 24 yaşındaki ev hanımı Hüsne Bayır, evleri yakılıp yıkılan, hastanelerde ilaçsızlıktan tedavi edilemeyen Halepliler için evlilik yüzüğünü bozdurarak, kuşatma altında zulüm gören masum halka yönelik yardım kampanyasına katkıda bulundu.

Hüsne Bayır, Halep’e yardım göndermek için bozdurduğu evlilik yüzüğünün karşılığında edindiği 130 lirayı, makamında ziyaret ettiği Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’a teslim etmesinin ardından sosyal medyada yayınlanan görüntüleriyle herkesin takdirini kazandı. Görüntüyü izleyen çok sayıda kişinin kendilerine yardım yapma talebini reddeden Bayır, yardımların Halep’e yapılmasını istedi. Bayır, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın yeni yüzük alma ve yardım talebini de kabul etmedi. Özellikle çocukların yaşadıkları dram karşısında sessiz kalmama adına bir şeyler yapmak istediğini belirten Bayır, nakit paraları olmadığı için eşinden müsaade alarak evlilik yüzüklerini bozdurduğunu ve karşılığında aldığı 130 lirayı makbuz karşılığında belediyeye teslim ettiğini dile getirdi.

“ELİMİZDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR”

Hüsne Bayar’ın eşi Haktan Bayır ise eşinin yaptığı davranışla gurur duyduğunu söyledi. Eşinin evlilik yüzüğünü bozdurma teklifini seve seve kabul ettiğini dile getiren Bayır, Halep’te “ot yiyoruz, açız” diyen çocukların feryadının bir baba olarak kendisini çok etkilediğini söyledi.

Ailenin yaptığı davranışın kendisini çok etkilediğini aktaran Belediye Başkanı Sami Aydın da duygulandığını ifade etti.

Yardım yapmayı teklif ettikleri ailenin kendileri yerine Halep’e yardım yapılmasını istediklerini anlatan Aydın, “Yardım yapmak için zengin olmak yetmez, bu iş bir gönül ve anlayış işi, Allah’ın insanlara verdiği bir özellik. Senin paran olmuş, olmamış bu ayrı bir şey ama imkanlarınızın çok geniş olmamasına rağmen böyle bir davranışta bulunmak asıl takdire şayan şey budur.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim