Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da, bir otelde İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bakan Kurum, toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

Bakan Karaismailoğlu’ndan Diyarbakırlı vatandaşlara “Millet Bahçesi” müjdesi

İktisat

Habere Git

Kurum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Terör nedeniyle Diyarbakır’ımız, vatandaşımız çok büyük acılar yaşadı. Bu süreçte bir ve beraber olma, teröre karşı tek duruş sergilemek suretiyle Diyarbakır’ımız, vatandaşımız tüm Türkiye’ye mesajlar vermiştir. Özellikle annelerimiz, babalarımız evlatlarını bekleyen tüm Türkiye’ye vatanı, bayrağı, ezanı için bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğu mesajını Diyarbakır’dan hem Türkiye’ye hem dünyaya iletmiştir. Bu konuda biz anne ve babalarımızın yanındayız.

Terör örgütünün ilimize verdiği zararları en hızlı şekilde gidermeye gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda çukur eylemleri esnasında Sur’umuza, o tarihi, kültürel değerlere verilen zararları büyük ölçüde bitirdik, yeniledik.

MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Diyarbakır’ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yeni millet bahçeleri yapacağız. Bağlar’da 88 bin, Kayapınar’da 38 bin metrekarelik alanda yapılacak.

Dağkapı Meydanı’nı tarihe uygun restore ediyoruz. Burada yaklaşık 250 metrelik surumuz yıkılmış durumda. Bu surun da inşasını yeniden yapıyoruz.

Editör: TE Bilisim