22 kilometre uzunluğundaki yolun onarımına ilişkin anlaşma, başkent Belgrad’da imzalandı. Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajlovic, burada yaptığı açıklamada, projenin 24 milyon euro değerinde bir proje olduğunu aktararak, “Söz konusu projenin, bu bölgenin güvenliği ve ticareti açısından önemli olduğu kanaatindeyim” dedi.

“TÜRK FİRMALARI İSTİHDAM SAĞLADI”

Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin son derece iyi olduğunu vurgulayan Mihajlovic, Türk firmalarının, Sırbistan’da birçok diğer firmanın yatırım yapmaya yanaşmadığı yerlerde istihdam alanları yarattığını ifade etti.

Ticaret Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic de Novi Pazar ile Tutin gibi bölgenin önemli şehirleri arasındaki karayolunun onarımının son 10 yıldır gündemde olduğuna dikkat çekerek, bu yolun özellikle Tutin halkının geleceği için son derece önemli olduğunu söyledi.

BELGRAD-SARAYBOSNA OTOYOLU PROJESİ İLE BİRLİKTE İKİ ÖNEMLİ PROJE

Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç ise, anlaşması imzalanan bu projenin, Belgrad-Saraybosna Otoyolu Projesi ile birlikte iki önemli proje olduğunu kaydederek, onarımı üstlenen Taşyapı firmasının en kısa sürede bu projeyi tamamlayacağı temennisinde bulundu. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı da projenin önemine işaret ederek, Novi Pazar ile Tutin arasındaki yolun onarılmasının gelecek adına son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim