18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak ölümüne sebep olan MUsa Orhan adlı şahısla ilgili kimdir ve gözaltına alınma, tutuklanma süreciyle ilgili detaylar merak edildi. Batman’ın Beşiri ilçesinde 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz edip ölmesine neden olan Musa Orhan hakkında, 20 Temmuz günü Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’dan yapılan son dakika açıklamasında şahsın adli işlemleriyle ilgili son gelişmeler paylaşılmıştı. Musa Orhan, 16 Temmuz’da gözaltına alınmış, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Peki, 18 yaşındaki İpek Er’in ölümüne neden olan Musa Orhan kimdir? Musa Orhan olayı nedir ve tutuklandı mı? Konuya dair son gelişmeleri içeren detaylı bilgi haber metninin devamında…

Musa Orhan kimdir? Musa Orhan olayı nedir ve tutuklandı mı?

Sosyal medyada başlatılan kampanya ve yoğun tepkiler sonrası Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 yaşındaki İ.E.’ye cinsel saldırıda bulunarak intiharına neden olduğu gerekçesiyle uzman çavuş Musa Orhan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı. Musa Orhan Siirt’te teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Daha sonra Musa Orhan, yapılan itiraz sonucu tahliye edilmişti.

Başsavcılık şahsın tahliye kararına itiraz etti. İtiraz, kararın kesinleşmiş olmasından dolayı reddedildi.

Siirt 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi itirazda belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar vermişti. Kararın ardından Musa Orhan tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakıldı.

Musa Orhan geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı

Uzman Çavuş Musa Orhan, 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırı suçundan geçen hafta tutuklanmıştı. İpek Er, olayı anlatan bir mektup bırakarak yaşamına son vermişti.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kurukavak Köyü’nde çobanlık yapan bir ailenin kızı olan 18 yaşındaki İ.E.’nin, bir süre önce uzman çavuş Musa Orhan (24) tarafından 4 gün boyunca cinsel saldırıya uğradığı için 16 Temmuz’da ateşli silahla yaşamına son vermek istediği belirtilmişti. Yaşanan olay sonrası Batman’daki özel bir hastaneye kaldırılan İ.E. önceki gün yaşam mücadelesini kaybetti.

Aralarında birçok ünlü isim ve siyasetçinin destek verdiği sosyal medyada konuya ilişkin açılan etiket, 230 bin tweet ile Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşmişti.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, İpek Er’e cinsel istismarda bulunan Musa Orhan ile ilgili açıklama yaptı. Cinsel saldırıya uğradığını anlatan mektup bırakıp, intihara kalkışan genç kız önceki gün hayatını kaybetmişti. Acılı annenin fotoğrafını ve “Kızımın çektiği her bir acı kadar hesap sorulmasını istiyorum” sözlerini paylaşan Twitter kullanıcıları cinsel saldırı şüphelisi Musa Orhan’ın tutuklanması için çağrıda bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim