Hayalini kurdukları üniversitelere girebilmek için yoğun bir çaba harcayan öğrencileri tercih heyecanı sardı. Zorlu maratondan iyi puan alan adaylar 2020 YKS YÖK Atlas tercih robotuna erişerek fikir edinmek istiyor. Bilindiği üzere tercih robotu sayesinde, tercih yapacak adaylar için büyük kolaylık sağlayacak. Adaylar, seçmek istedikleri bölüm ve meslekleri sistem üzerinden girerek uygun üniversiteleri ve bölümleri görebilecekler. Peki 2020 YKS YÖK Atlas tercih robotu nasıl ve nereden kullanılır? İşte YÖK Atlas tercih robotu taban ve tavan puanları listesi. Detaylar haberimizde…

2020 YKS YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL VE NEREDEN KULLANILIR? YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU TABAN VE TAVAN PUANLARI LİSTESİ

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) öğrenciler için oluşturduğu YÖK Atlas tercih robotu ile geçmiş yıllara ait üniversitelerin taban ve tavan puanları görüntülenebiliyor.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim