Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda, partililerle buluştu. Burada konuşan Kurtulmuş, Türkiye’nin neden hedef tahtasına konduğunu açıklarken, PKK’lı teröristler ve FETÖ’cüleri koruyan Avrupa’ya ayar üstüne ayar verdi. Kurtulmuş, 1916’da İslam topraklarını parçalamak için imzalanan Sykes-Picot anlaşması’nın 100 yıl aradan sonra bir yenisinin daha hayata geçirilmek istendiğini Türkiye’nin ise tarihi rolü, Müslümanlar’ı kucaklayan politikasıyla bu kalleş plana direndiğini belirterek, “Türkiye, bölgede oynanan oyunu bozacak tek ülkedir. İkinci Sykes-Picot’u yapmak isteyenler, onun için Türkiye’nin bir şekilde yeni Türkiye istikametinde yürümesin istiyorlar. Ekonomisi kötü gitsin istiyorlar” dedi.

Hepsinden hesap soracağız

Kurtulmuş, 15 Temmuz’da yapılan katliamlara tek ses etmeyip, meşru hükümete destek çıkmayan tam aksine darbecileri savunan, 15 Temmuz’dan sonra ise teröristlerin tutuklanmasıyla kuduran Avrupa’ya sert tepki göstererek, “Şimdi, Türkiye’de darbeden sonra, ‘Neden FETÖ’nün bu eşkıyalarını gözaltına alıyorsunuz?’ diyenler, darbe gerçekleşseydi, inanın koro halinde sahneye çıkacak, Türkiye’deki o aşağılık darbeyi alkışlayacaklardı. Onun için bunların, ‘FETÖ’ye karşı neden böyle, şöyle yapıyorsunuz’ demelerinin hiçbir kıymetiharbiyesi yok. Bu millet, bu eşkıyadan da bu eşkıyaya destek verenlerden de hesabını soracak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi korumak için OHAL

Kurtulmuş, ayrıca AB’nin ve Türkiye’deki ortağı CHP’nin FETÖ’cü ve PKK’lıları korumak için kalksın dediği OHAL’e ilişkin olarak, “Biz OHAL’i, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni darbecilerden korumak, milletimizin demokrasisine sahip çıkmak ve milletimizin geleceğini garanti altına almak için uyguladık” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim