Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ın ayrılığından sonra teknik direktör arayışlarında ismi en öne çıkan Nenad Bjelica’ya 2 milyon euroadan 2 yıllık sözleşme teklif edildiği öne sürülmüştü. Bu iddia her geçen gün ağırlık kazanmaya devam ederken 48 yaşındaki çalıştırıcının transfer çalışmalarına da başladığı belirtildi.

İtalyan basınının iddiasına göre Bjelica Fenerbahçe için eski takımı Dinamo Zagreb’in golcüsü Bruno Petkovic’i istedi. Haberde Petkovic için “Nenad Bjelica’nın ilk tercihi” yorumunda bulunuldu.

STİLİ MURİÇ’E BENZİYOR

Pivot golcü olarak oynayan 25 yaşındaki oyuncunun piyasa değeri 10 milyon euro civarında. Ancak Bjelica bu rakamı aşağıya çekmeye çalışıyor. 2024’e kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun stili, 1.93’lük fiziğinden dolayı Fenerbahçe’nin golcüsü Vedat Muriqi’i andırsa da asist özelliği ile de öne çıkıyor.

PETKOVIC KIMDIR?

Futbola Dinamo Zagreb altyapısında başlayan Bruno Petkovic, 2013-14 sezonunda İtalya’nın Catania kulübüne transfer oldu. Çizme’de Varese, Reggiani, Virtus, Trapani, Bologna, Verona gibi takımlarda oynadı. Sonrasında yeniden döndüğü Dinamo Zagreb’de Ocak 2019’dan bu yana forma giyen Petkovic, Hırvatistan Milli Takım’nda da 8 kez forma giydi ve 5 gol kaydetti.

Editör: TE Bilisim