Çin’den tüm dünyaya yayılan ve son olarak Türkiye’de 2 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs salgınına ilişkin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklamada bulundu.

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında dün gerçekleştirilen kritik zirve sonrasında bir süre daha evlerde bulunmaya ve uzaktan çalışmaya devam edileceğini belirtti.

Şahin bu süreçte öğrencilerin bir yandan teknolojinin yardımıyla uzaktan eğitimlerine devam ederken diğer yandan da eğlenceli vakit geçirecek mecraları kullanacağını söyledi. Bu sebeple tedbirler kapsamında evde kalındığı müddet boyunca televizyonun çok daha popüler olacağına dikkat çekti.

YERLİ YAPIMLARA TEŞEKKÜR

Twitter hesabından açıklamada bulunan Şahin, şu ifadelere yer verdi;

Radyolarımızdan ve ekranlarımızdan hem son gelişmeler hakkında haberler alıyor hem de tıpkı eski günlerdeki gibi keyifli zaman geçiriyoruz.Televizyonlarımız;evlerimizin başköşelerinde,sıcak aile içi sohbetlere eşlik ederken,milletimiz haber almak gibi önemli bir ihtiyacını ekranlardan karşılıyor.Bu vesileyle özellikle haber yayınlarında ve programlarında sorumlu yayıncılık yapılması ilkesini vurgulamak istiyorum. Televizyonlarımız aynı zamanda önemli bir eğlence aracı. Halihazırda rağbet gören yerli yapım ve diziler, içinde bulunduğumuz ağır gündemde de rahatlama adresiniz olarak sizlerle olmaya devam ediyor.Vatandaşlarımız için fedakârlık göstererek çalışmalarına devam eden yapımcı, senarist, oyuncu, sunucu, yorumcu ve ekranın hem önünde hem de arkasında her nevi vazifeyi yürüten dostlarımıza RTÜK Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum. “

Editör: TE Bilisim