Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, Fatih Altaylı’nın kaleme aldığı yazıda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik isnatlara tepki gösterildi.

ALTAYLI’NIN ERBAŞ’A AİT OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜĞÜ İFADELER ASILSIZ

DİB’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, gazeteci Fatih Altaylı’nın  bugün Habertürk internet sitesinde “Yabancı derken!” başlığıyla kaleme aldığı yazıda yer verdiği “Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun.” ifadesinin Erbaş’a ait olmadığı vurgulandı.

“ALTAYLI BİR İFTİRANIN YAYILMASINA SEBEP OLDU”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Altaylı, Sayın Başkanımızı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı hedef alan ve mütemadiyen yalan ve yanıltıcı paylaşımlar yapan bir sosyal medya hesabından yayınlanan ve tamamen iftiradan ibaret bir içeriği araştırmadan köşesine taşıyarak bir yazı kaleme almıştır. Ülkemizdeki önemli gazete yazarlarından biri olan Altaylı, maalesef bu yazısıyla bir iftiranın yayılmasına ve yakışıksız yorumların yapılmasına sebep olmuştur.”

Açıklamada ayrıca, konuyla ilgili olarak hukuki yollara başvurulacağı kaydedildi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk’ün internet sitesinde yayımlanan köşe yazısında, şu ifadeleri kaleme almıştı:

“Ali MacGyver Erbaş Başkanımız baktı orada kendisine ihtiyaç var, şimdi de ekonomiye el attı.

Milletin dövize yönelmesini engellemek için bir “fetva” verdi.

Diyor ki, “Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun.”

Her türlü yap işlet devret ihalesini yabancı paralar üzerinden yapan bir devletin memuru olarak ilginç bir örnek verip, iddialı bir talepte bulunmuş.

Yabancı paralar konusunda düşünceleri bu kadar net ve açık olan Sayın Diyanet İşleri Başkanımız acaba “yabancı otomobiller” konusunda ne düşünüyor?

Onlardan da uzak durmak gerekir mi?

Yoksa zırhlı Mercedesler “Hak otomobillerden” mi sayılıyor?”

Altaylı’nın söz konusu yazısında, Erbaş’ın kullandığını öne sürdüğü ifadeleri ise Haluk70721982 isimli Twitter kullanıcısına dayandırdığı ortaya çıktı.
Editör: TE Bilisim