Balık buğulama (Levrek) tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe sevilerek tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Balık buğulama (Levrek) tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 12 Ekim 2020 Pazartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Balık buğulama (Levrek) tarifi! Malzeme listesi ve Balık buğulama (Levrek) nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Balık buğulama (Levrek) Tarifi 

özellikle sonbahar ve kış aylarının en sık tercih edilen sağlık deposu lezzetlerinden balık buğulama tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Levrek buğulama tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Balık buğulama (Levrek) tarifi için gerekli olan malzemeler;

2 adet orta boy levrek

1 adet büyük boy soğan

10 adet mantar

4-5 adet sivri biber

2 adet orta boy domates

Yarım demet maydanoz

Yarım limonun suyu

2 adet defne yaprağı

5 çorba kaşığı domates püresi

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kuru nane

Balık buğulama (Levrek) nasıl yapılır?

Balık buğulama (Levrek) yapılışı; önce levrekleri temizleyip yıkıyoruz. Soğanı soyup halka halka doğrayalım. Mantarları ince dilimleyip biberleri ve domatesleri de küçük küçük doğrayalım. Maydanozu robottan geçirelim.

Zeytinyağını bir tencereye alıp, soğan ve biberleri de ekleyerek hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarları ilave edip yumuşayana kadar sotelemeye devam edelim. Limon suyu, defne yaprağı, domates püresi, su ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Balıkları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız sosu gezdireli,m. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra balıkların kurumaması için, her 10 dakikada bir kaşık yardımı ile sostan bir miktar alıp balıkların üzerine gezdirelim. Servis yapmadan önce üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sevdiklerimize sunalım…

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim