Excimer laser öncesi detaylı muayeneler için Türkiye’de ilk defa kullanılmaya başlayan yapay zekâ , lazerin daha güvenli yapılabilmesini ve yapay zekânın da kullanılarak ileri klinik araştırmalara imkan sağlamaktadır.

Konu ile açıklama yapan Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, Gazi Üniversitesi bünyesinde açılan excimer lazer merkezinde çeşitli tedavilerin yanı sıra ileri düzeyde klinik araştırmalar yapmak da mümkün olacağını belirtti.

Göz kusuru olan hastaların tedavisinde büyük rol oynayacak merkezde ;

Kırma kusurları düzeltilmesi: Miyopi, hipermetrop, ve astigmat gibi kırma kusurları düzeltilmektedir. Kornea çapraz bağlama tedavisi ile kombine fotorefraktif keratektomi ve fototerapötik keratektomi: Keratokonus hastalığında, hastalığın ilerlemesinin durdurulmasının yanı sıra excimer lazer kullanılarak görme keskinliğinde artış da sağlanabilmektedir.

Excimer lazer destekli lameller kornea nakli: Kliniğimizde geliştirilen ve literatürde “Gazi Tekniği” olarak yerini almış bu teknik ile excimer lazer kullanılarak güvenli ve tekrarlanabilir şekilde ön lameller kornea nakli yapılabilmektedir. Kornea yüzeyel skarlarda fototerapötik keratektomi: Kornea dokusundaki izlerin excimer lazer ile temizlenmesi mümkündür. Kornea nakli sonrası ve diğer hastalıklara bağlı gelişen düzensiz astigmatizmanın düzeltilmesi: Düzensiz ve/veya yüksek astigmatizmanın tedavisi excimer laser ile mümkün olmakta ve hastaların görme kalitelerinde belirgin artış sağlanmaktadır. Premium lens cerrahisi sonrası rezidü değer düzeltilmesi: Günümüzde katarakt cerrahisinde kullanılan yüksek teknolojili, belli oranlarda gözlükten kurtulmayı sağlayan akıllı lens implantasyonu sonrası kırma kusuru kalması durumunda bu lenslerin etkisi azalmaktadır. Bu kusurun excimer laser ile düzeltilmesi hastanın görme seviyesi ve yaşam konforunu ileri derecede düzeltmektedir.

Editör: TE Bilisim