İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın ve hükümet yetkililerinin mafyavari yöntemler uyguladığını savundu. İmamoğlu, İBB’ye taşınmazlarda çok sayıda ‘işgalci’ bulunduğunu saptadıklarını söyledi. İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi’ni de yaptırmayacağına dikkat çekerek, Lozan ve Montrö Boğazlar Antlaşmaları’nın hükümsüz kılınmasına adeta karşı açıklamalar yaptı. Uluslararası konsorsiyum ağzıyla konuşan İmamoğlu, “Toplumun vicdanını temsil eden belediye başkanı ya da belediyeci ne yapmak ister? Gerçek mağdur insanlar için buraları kullandırtmak ister. Kullandırtalım; ama orayı, birilerinin mafyacılık oynayacağı yerler haline getirtmeyeceğiz kardeşim. Bu kadar net! İstanbul’u, kimsenin işgâl etmesine ‘ama bir meydanını ama bir sokağını ama bir otoparkını ama bir parkını’ müsaade etmeyeceğim” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’Yİ SUÇLADI

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi olarak 100 gelirleri varsa, 1000’e ulaşabileceğini; hatta daha da ötesine, tahmin edilemeyecek kat sayılara ulaşabileceğini belirterek, “Ancak gelirlerimizin saklı olduğu bir alan var. Tümüyle burası suistimal ediliyor. Ben size bir şey söyleyeyim: ‘Efendim aynı ailenin 20 tane simitçisi var.’ Bunlar dedikodu ya da gerçek” diyerek bazı yerlerin eş, dost, tanıdıklara peşkeş çektiğini iddia etti. İstanbul’u birilerinin “mafyacılık” oynayacağı yerler haline getirtmeyeceklerini, ‘Kardeşim’ diyerek açıklayan İmamoğlu, “Biz, bazı uygulamalarda 15 milyon 980 bin insanı mı mutsuz etsek doğru ya da tam tersi 20 bin insanı mı mutsuz etsek daha doğru? Bu kadar net… Yani 20 bin insanı bertaraf etme çabasında değiliz. Yol göstererek, akıl vererek, zamana yayarak, günün sonunda o sistemi bir adalet terazisiyle yöneterek çözüme kavuşturmalıyız” dedi.

İMAMOĞLU’NA KİBİR KARŞILAMASI

CHP’den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zabıta ve itfaiye ziyaretleri sırasında çekilerek medyaya servis edilen fotoğraflarının karşılama fotoğraflarından farklı olduğu iddia edildi. İmamoğlu, Edirnekapı’daki Zabıta Daire Başkanlığı’nı ziyareti esnasında sosyal medyada tepki çeken bir iddia ortaya atıldı. Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy tarafından karşılanan İmamoğlu’nun Zabıta Tören Mangası’nı selamlayıp, “Personelle tanıştı” diye servis edilen fotoğraftan farklı şekilde karşılandığı öne sürüldü. Bir mahallî idaresi olmasına rağmen adeta Cumhurbaşkanı gibi karşılanan İmamoğlu’nu tam 500 kişinin karşıladığı kaydedildi. Medyayla ‘sade karşılama’ paylaşılırken; İmamoğlu’nu aslında 125’er kişilik 4 grup karşılamış.

Editör: TE Bilisim