Ülkemizde koronavirüs vakalarının tekrardan binin üzerine çıkmasının ardından vatandaşlar sokağa çıkma yasağının tekrardan gelip gelmeyeceğini araştırılıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda YKS ve LGS sınavı sebebiyle belirlenen saatlerde sokağa çıkma kısıtlama uygulanmıştı. Peki 4-5 Temmuz hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Detaylar haberimizde…

4-5 TEMMUZ HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

4-5 Temmuz hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında haberimizin içerisinde olacaktır.

Bilim Kurulu tavsiyelerinin Bakanlar Kurulunda değerlendirildiği sokağa çıkma yasağı hususu, salgın riskini azaltma noktasında büyük önem arz ediyor. Bu hafta sonu için sokağa çıkma yasağı hususunda herhangi bir açıklama yer almazken, yasağın tamamıyla olumsuz durumu önlemek için alındığı biliniyor. Bu noktada çarşamba günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı ve kabine toplantısına verilen tavsiyelerin, 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı konusunda belirleyici olması bekleniyordu. Ancak, bu hafta gerçekleşen kabine ve Bilim Kurulu toplantısı kararları arasında sokağa çıkma yasağına yönelik herhangi bir bilgi yer almadı.

Editör: TE Bilisim