Yeniden yapılanmaya giden ve başantrenör Zeljko Obradovic’in yanı sıra birçok oyuncusuyla yollarını ayıran Fenerbahçe Beko  kadrosuna bir takviye daha yaptı. Sarı-Lacivertliler, İspanyol ekibi Real Betis’te forma giyen eski oyun kurucusu Kenan Sipahi ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

OBRADOVİC FENERBAHÇE’YE GETİRMİŞTİ

26 Mayıs 1995 tarihinde Priştine’de dünyaya gelen Kenan Sipahi, basketbol kariyerine Tofaş altyapısında başladı. 2010 yılında Tofaş A Takımı’na yükselen Kenan, 2013 yılına kadar bu takımın formasını giydi. Bu süreçte Türk Milli Takımı ile alt yaş kategorilerinde de forma giyen Kenan, 2011 yılında bronz, 2013 yılında da altın madalya kazanan U118 Milli Takımımızın en önemli parçalarından biri oldu. Kenan, 2013’te U18 Turnuvası’nın MVP’si oldu ve en iyi beşinde yer aldı.

Kenan Sipahi 2013-14 sezonunda Zeljko Obradovic yönetiminde yeniden yapılanmaya giden Fenerbahçe’ye transfer oldu. Başarılı oyun kurucu, ilk sezonunun ortalarında önemli bir sakatlık yaşasa da Fenerbahçe formasını iki sezon boyunca başarıyla terletti ve 2015 yılında ilk kez Final Four oynayan kadroda yer alma onurunu da yaşadı.

Editör: TE Bilisim