Haaretz gazetesinde yer alan ve isimleri açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’nin tek taraflı “ilhak” planı konusunda Tel Aviv yönetimini uyarmak için çarşamba yapacağı İsrail ziyaretinin ardından Filistin tarafına geçmeyi planladı.

İKİ HAFTA KARANTİNA TEHDİDİ

İsrail tarafı ise Maas’a, Kovid-19 salgınını gerekçe göstererek Ramallah’a gitmesi halinde Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na geçmek için İsrail’e döndüğü takdirde, kendisinden iki hafta karantinada kalmasının istenilebileceği mesajını iletti.

İsrailliler, Filistinli otizmli gencin şehit edilmesini protesto etti

Dünya

Habere Git

Maas, İsrail’in bu tutumu nedeniyle Ramallah’a gitmekten vazgeçerek Filistinli yetkililerle, İsrail ziyareti sırasında video konferans aracılığıyla görüşme kararı aldı.

SİYONİST İSRAİL YÖNETİMİNİ UYARMAK İÇİN ZİYARET PLANLANMIŞTI

İsrail basını, Maas’ın Tel Aviv yönetimini, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan bazı bölgeleri tek taraflı “ilhak” planı hakkında uyarmak için 10 Haziran Çarşamba günü İsrail’e geleceğini yazmıştı.

Ziyarette Maas’ın ülkesinin İsrail ile ittifakını devam ettirmek istediği ancak tek taraflı “ilhakın” Berlin yönetimini İsrail ile olan ilişkileriyle uluslararası hukuk ve Avrupa Birliği’nin değerleri arasında seçim yapmak zorunda bırakacağı mesajını ileteceği aktarılmıştı.

Havalimanı bulunmaması ve işgal altında olması nedeniyle Filistin’i ziyaret etmek isteyenler, İsrail üzerinden ülkeye giriş yapmak zorunda kalıyor.

Editör: TE Bilisim