Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah – Atina

Ege ve Doğu Akdeniz’de kurulan Türkiye karşıtı ittifakın üyelerinden Yunanistan ve BAE, Girit adası güneydoğusunda ortak tatbikat düzenledi. 22 Ağustos’tan bu yana Girit’teki Suda Hava Üssü’nde bulunan Birleşik

Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri’ne ait 4 adet F-16E/F savaş uçağının katıldığı tatbikatta, uçakların gerçekleştirdiği zorlu manevralar vidoya çekilerek haber bültenlerinde ve sitelerde paylaşıldı. 4 adet BAE uçağının “bölgede istikrarı tehdit eden” Türkiye’ye gözdağı verdiği öne sürüldü! Türk Silahlı Kuvvetleri’ne “hazırız” mesajı gönderildiği coşkuyla yazıldı. Güncel sorunların üzerini halka Türkiye korkusu pompalayarak örtmesiyle bilinen Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BAE’nin Atina’ya verdiği destekten dolayı tedirgin olduğunu dahi iddia etti.

İktidar partisi Yeni Demokrasi’ye yakın olan başta SKAİ olmak üzere, ANT1 ve MEGA gibi özel televizyon kanalları, sabah haberlerinden gece yarısı bültenlerine kadar bu tür propaganda konularını işleyerek Türkiye korkusunu canlı tutmakla meşguller.

GÜVENLİK ZAFİYETİ SU YÜZÜNE ÇIKTI

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Meis adası üzerinde dakikalarca uçarak adadaki kayalıklara çizilen Yunan bayrağı üzerine 100 kilo kadar kırmızı renkli boya attığı öne sürülen Türk İHAsıyla ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada “Milli egemenliğimize ve bayrağımıza kast eden bu hareketi kınıyoruz, Türk yetkililerin failleri derhal bulmasını bekliyoruz” denildi. Ayrıca Yunan adası üzerinde dakikalarca uçmasına karşın Türk ihasının İHA’sının Yunan yetkililer tarafından tespit edilememesi, Meis’teki güvenlik zafiyetini de ortaya çıkardı. Hatırlatmakta fayda var ki Yunanistan’da sıklıkla gerçekleştirilen Türkiye karşıtı eylemlerde Türk bayrakları Atina’nın merkezinde ateşe verilerek ayaklar altına alınıyor ancak faillere hiçbir şekilde yasal işlem uygulanmıyor.

Editör: TE Bilisim