Yediği kuru ekmek göze battı. Hele arada bir gülüyordu ulu orta dayanılacak gibi değildi. Irkçı faşistler aramıza sızdılar; birazcık oy için, siyasi rekabet için çocukları bile çocuklara düşman etmelerine “dur” diyemedik. Küçük bir çocuğu yaşıtları, öğretmeni, komşuları, mahallenin esnafı aşağılaya aşağılaya mezarlığa kadar kovalayıp kapısına astılar. Bizi ilgilendiren tarafı; bizden aldığı iple kendini asmış olması. O ip bizim… O ip bizim atalarımızın savaşarak kazandığı Türkiye Cumhuriyeti’nin ipiydi. Suriye’den getirseydi kendini asacağı ipi, ancak o zaman tam olarak bir düşmanın ölmesi gerektiği gibi ölebilirdi. Bu arada adı Vail… Ama anmaya gerek yok. Çünkü eğri büğrü Arapça harflerle yazılan, üstelik “düşman” olan birinin adı olmaz, olmamalı…

Irkçı faşist siyasetçiler aramıza sızdılar. Mücadele edemedik. Çünkü “Suriyeli bunlar” demek ifade hürriyetiydi, haklarında yalanlar söyleyip insanları öfkelendirmek demeç vermekti. Çocukları çocuklara düşman olarak büyütüp kin ve nefret ateşini körüklemek siyasi propaganda hakkıydı.

Mücadele edemedik. Irkçı faşist şeytanları çıkıp geldikleri cehenneme kadar kovalamayı beceremedik. Onlar da toplandılar dokuz yaşında bir çocuğu mezarlığa kadar kovalayıp kapısına astılar.

Bizi ilgilendiren tarafı, kendini bizden aldığı iple asmış olması. O ip bizim, o ip bizim atalarımızın savaşarak kazandığı Türkiye Cumhuriyeti’nin ipiydi. Suriye’den getirseydi kendini asacağı ipi, o zaman tam olarak bir düşmanın ölmesi gerektiği gibi ölebilirdi ancak. Bu arada adı Vail ama anmaya gerek yok çünkü eğri büğrü Arapça harflerle yazılan üstelik düşman olan birinin adı olmaz, olmamalı.

MÜCADELE EDEMEDİK

Çocuklar evlerinde anne babalarından “Suriyeli bunlar” diye bir düşman öğrendiler. “Ben ateşten yaratıldım, insanlar topraktan” diye kuduran şeytanın izinde “Biz Türküz onlar Suriyeli” diye bağıran haberlerden, oy isteyen siyasetçilerin o korkunç hırslarından, tartışma programlarında Türkiye’yi kurtaran geveze faşistlerin ekranlara sıçrayan salyalarından ve işleri ters giden akrabaların ağlaşanlarından öğrendi çocuklar başka çocukları mezarlığa kadar kovalayıp asmayı.

Irkçı faşist siyasetçiler aramıza sızdılar mücadele edemedik çünkü “Suriyeli bunlar” demek ifade hürriyetiydi, haklarında yalanlar söyleyip insanları öfkelendirmek demeç vermekti, çocukları çocuklara düşman olarak büyütüp kin ve nefret ateşlerini körüklemek siyasi propaganda hakkıydı.

Mücadele edemedik. Irkçı faşist şeytanları çıkıp geldikleri cehenneme kadar kovalamayı beceremedik. Onlar da toplandılar 9 yaşında bir çocuğu mezarlığa kadar kovalayıp kapısına astılar.

IRKÇILIK CANINA TAK ETTİRDİ

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 9 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk, mezarlığın kapısına kendisini asarak intihar etti. Küçük çocuk gözyaşları arasında canına kıydığı mezarlıkta toprağa verildi.

Vatandaşlar, Acısu Mahallesi Kızılay Caddesi üzerinde bulunan Acısu Mezarlığı’nın kapısına asılı bir çocuk gördü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde küçük çocuğun vefat ettiği belirlendi.

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde intihar eden çocuğun Suriye uyruklu 9 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Vail El Suud olduğu tespit edildi. Küçük çocuğun cenazesi, ailesi tarafından aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Öte yandan, Vail El Suud’un eğitim gördüğü okulda diğer öğrenciler tarafından Suriyeli olmasından dolayı dışlandığı ve olay günü de okulda görevli bir öğretmen tarafından azarlandığı iddia edildi.

BÜYÜK NEFRETLERİ TAŞIYAMADI

Vail, kendi yaşıtları bombalar ve mermiler altında ülkesinde ölürken, ailesiyle birlikte Suriye’den akıbetinden kaçabilmişti. Ancak Türkiye’de Vail’i, ırkçı zihniyet, insanlık düşmanları yakalamıştı. Dokuz yaşında hayata böyle veda etti. Vail’in ölümüne yol açan faşist zihniyet, vatandaşlar tarafından büyük tepkiye yol açtı. Vatandaşlar, Aylan bebek ile Sakarya’da bebeğiyle birlikte öldürülen Suriyeli anneyi hatırlatarak, “büyük nefretleri taşıyamadı”, “ben şu kenarda ölürüm dedi ve gitti” gibi ifadelerle küçük bir çocuğa Suriyeli olmasından dolayı yapılan ırkçılığa tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim