Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, bu yıl ilki düzenlenen “Uluslararası Gazi Kooperatifleri Fuarı”nda konuşan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Muhammed Alyürük, “Türkiye olarak biz gönül coğrafyamızın ulaşmış olduğu bütün bölgelerde yer almaya çalışıyoruz” dedi.

Başkentteki Skenderija Kültür ve Spor Merkezi’nde açılışı yapılan fuarda, Türkiye ve Bosna Hersek’ten 73 katılımcı stant açtığı belirtildi.

Bosna Hersek Federasyonu Gazi İşleri Bakanlığı himayesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Saraybosna Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen fuarda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve el sanatları alanlarındaki ürünlerin tanıtımı yapıldı.

“FUARIN AMACI GAZİLERE İSTİHDAM YARATMAK”

Bosna Hersek Federasyonu Gazi İşleri Bakanı Salko Bukvarevic, yaptığı açıklamada, söz konusu fuarın gazi ve gazi ailerine destek olmak adına çok önemli bir organizasyon olduğunu kaydederek, fuar projesinin iş bulmakta zorlanan 52 yaş ve üzeri gazilere istihdam yaratmak amacı da taşıdığını söyledi.

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Muhammed Alyürük, İBB’nin bu organizasyonda ana sponsor olarak yer aldığını anımsatarak, “Türkiye olarak biz gönül coğrafyamızın ulaşmış olduğu bütün bölgelerde yer almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BURADA BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Bosna Hersekliler’le burada bulunmaktan gurur duyduklarını ifade eden Alyürük, “İBB fuar organizasyonunun başından beri çalışmaların yapılması adına elinden gelen desteği buradaki paylaşımcılara, katılımcılara ve bütün paydaşlara vermeye çalıştı” diye konuştu.

Fuarda, İBB’nin yanı sıra Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ziraat Bank Bosna Hersek, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ve Türkiye Maarif Vakfı’nın stantları da yer aldı.

Editör: TE Bilisim