Özyeğin Üniversitesi, Pilotaj Bölümü 4. sınıf öğrencisi Beytullah Nart kullandığı eğitim uçağı ile beraber Büyükçekmece’de boş bir araziye düşerek ağır şekilde yaralanmıştı. Yaralanan pilot acil hava ambulansıyla Başakşehir Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Gelen son dakika bilgisine göre genç pilot Beytullah Nart vefat etti Peki, Beytullah Nart kimdir, kaç yaşında? İşte haberimizde…

BEYTULLAH NART KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Bölümü 4. sınıf öğrencisi Beytullah Nart (23) edinilen görüntülerde sağ olduğu ve boyunlukla kurtarılarak hastaneye kaldırmıştı. 23 yaşındaki Beytullah Nart’ın durumu daha sonra ağırlaşmış ve acile kaldırılmıştı. Genç pilot Beytullah Nart bugün vefat etti.

PİLOT ARIZAYI GÖRÜP İZİN İSTEMİŞ

Öte yandan düşen uçak ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Uçağın pilotu lisans öğrencisi Beytullah Nart’ın havalandıktan kısa bir süre sonra kule ile iletişime geçerek motor arızasını bildirdiği öğrenildi. Nart’ın sorunun devam etmesi üzerine acil iniş için izin istediği, bunun üzerine kule yetkilileri tarafından en yakın boş alanın tarif edildiği öğrenildi.

STANBUL VALİLİĞİ’NDEN DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

İstanbul Valiliği dün yaşanan kazayla ilgili bir açıklama yaptı. Valiliğin yaptığı açıklamada “İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56’da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05’te havalimanı yakınlarında düşmüştür. Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilerek, uçağın pilotaj lisans öğrencisi (B.N) yaralı olarak kurtarılmıştır. Olay yerine tekerlekli araçlarla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle ambulans helikopter sevk edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Büyükçekmece’de Cumhuriyet Başsavcılığı da eğitim uçağının düşmesi üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı doğrultusunda kolluk görevlilerince inceleme ve gerekli tespitlerin yapıldığı belirtildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinden küçük bir eğitim uçağının düştüğü bilgisini aldığını aktardı.

Editör: TE Bilisim