Geçirdiği trafik kazası nedeniyle omurilik felci olan, 8 yıldır hayatına tekerlekli sandalyeyle devam eden Hataylı 27 yaşındaki Reşit Alkan, işinden arta kalan zamanlarda topladığı yardımları iç savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler’e ulaştırıyor.

Pazarcılık yaparak eşinin yanı sıra aynı kazada kaybettiği ağabeyinin iki çocuğuna da sahip çıkan ve ihtiyaçlarını karşılayan Alkan, zor durumda olan Suriyeliler’e yardım elini uzatmak için gece gündüz, kar kış demeden çalışıyor.

MESAİSİNİN ARDINDAN SURİYELİLER İÇİN KOLLARI SIVIYOR

Sabahın erken saatinde Reyhanlı ilçesindeki semt pazarındaki tezgâhını eşinin de desteğiyle açarak güne başlayan Alkan, işini bitirmesinin ardından ise evinin yolunu tutmak yerine Suriyeliler için kolları sıvıyor.

Pazardaki esnaf arkadaşlarının yanı sıra komşu ya da akrabalarını da dolaşarak para ya da gıda yardımı toplayan Alkan, bunları kimi zaman yardım dernekleri aracılığıyla Suriye içerisinde derme çatma çadırlarda kalanlara kimi zamanda ilçe merkezinde tek odalı evlerde yaşayanlara ulaştırıyor.

“Beterin beteri var lafını Suriye’de gördüm”

Alkan, komşu Suriye’de olayların başlamasının ardından evlerini, sofralarını onlara açtıklarını, ihtiyacı olanlara yatak, battaniye verdiklerini söyledi.

İnsan olan herkesin bir nebze olsun zor durumdaki Suriyelilere destek olması gerektiğinin altını çizen Alkan, “Dışarıda yağmur, kar, soğuk var. Biz burada ısınıyoruz ama onlar zor durumda. Türkiye’den istediğim 80 milyon insanız. Bir lira olsa 80 milyon lira eder. Herkes bir ekmek alsa 80 milyon ekmek olur. Bu konuda kimse korkmasın ve yardım elini uzatsın. İmkânım olsa, bana şu an yetki verilse bütün Türkiye’yi dolaşıp yardım toplarım. Bundan da hiç utanmaz, çekinmez, yorulmazdım çünkü bu kutsal bir görev.” diye konuştu.

Kendisi için hiçbir şey istemediğini belirten Alkan, “Beterin beteri var lafını Suriye’de gördüm. Şu an benden kötü durumda olanlar var. Yardımda engel tanımayın, gönüllere engel vurmayın. Gönlünüz engelli olmasın, beden önemli değil.” dedi.

Editör: TE Bilisim