Başkent Abuja’nın Pape bölgesinde inşa edilen yetimhanenin inşasının tamamlanması ile 150 yetim çocuk burada barınabilecek ve eğitimlerine devam edebilecek. İnşaat halindeki yetimhaneyi yaptıran Adamder Derneği ve Abuja-İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan, yaklaşık 8 yıldır Nijerya’da eğitim ve yardım faaliyetleri yürüttüklerini dile getirerek, “Nijerya’da çok sayıda yetim var. Biz de bunu dikkate alarak bir yetimhane açma ihtiyacı duyduk. Çorum’da faaliyet gösteren Adamder Derneğinin desteğiyle bu yetimhanenin inşasına başladık” ifadelerini kullandı.

HER İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLDÜ

Danışan, “3 bin 500 metrekare alan içerisine inşa ettiğimiz yetimhanemizin 800 metrekare kapalı alanı bulunmaktadır. Kapalı alanlarda yetimler için yatak odaları, derslikler, oyun odası, revir, mescit, yönetim odası, 150 kişilik yemekhane, mutfak, kiler, güvenlik odası, tuvalet, banyo ve çamaşırhane yer alıyor. Açık alanda ise çocuklar için oyun parkı kuruyoruz.” diye konuştu.

ONLARA ÖZEL OKUL

Danışan Nijerya’da çok sayıda yetimin yaşadığını ancak yetimhanelerin yetersiz olduğunu ve çoğunun kilise tarafından yönetildiğini söyledi. Yetimhanede sadece barınma değil aynı zamanda yetimlerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağının da altını çizen Danışan, “Yetimhanenin hemen yanında yine Türkler tarafından inşa edilen ve yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokul bulunmakta. Okul çağına gelen yetimler bu okulda okuyabilecek. Aynı zamanda bu yetimhanenin içinde iki hafızlık sınıfı var, eğitim yaşına gelen yetimler hafızlık ve dini derslerini de görecekler. Bu vesileyle Nijerya’daki yetimlere destek olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim