“Kore gazisi” olan Refik Özberber, madalyalar ve onur belgeleri ile donattığı 64 yıllık dükkanını her gün sabah namazından hemen sonra açıyor ve ilerleyen yaşına rağmen halen yaptığı tıraşıyla ilçe sakinlerinin beğenisini topluyor.

“Özberber” soyadını da aldığı mesleğini severek yapan ve ilçe halkı tarafından “Refik usta” olarak bilinen gazi berber, 75 yıl önce eline aldığı makasından ve usturasından vazgeçmiyor.

Özberber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, berberliğe 12 yaşındayken babasının yanında başladığını söyledi.

Askere gidene kadar babasının yanında hem mesleği öğrendiğini hem de yaptığını dile getiren Özberber, “Askerdeyken Kore savaşına gittik. Döndükten sonra kendi dükkanımı açtım.” dedi.

“Berber tekerlemesi”yle dükkanı açıyor

İlçedeki dükkanını 1952 yılının 8. ayında açtığını vurgulayan Özberber, şöyle konuştu:

“64 yıldır aynı dükkanda berberlik yapıyorum ve bizzat vergimi ödüyorum. Bugüne kadar kendi hesabıma çalıştım, vergimi de ihmal etmedim. Çalışırken zorlanmıyorum aksine keyif alıyorum. İş olmasa duramam zaten. Ya dükkanı temizlerim ya da önündeki yolu süpürürüm.”

Dükkanını sabah namazında açtığını dile getiren Özberber, “Akşam işim bitince kapatırım. ‘Her seherde besmeleyle açılır dükkanımız, Selman-ı Pak’tır pirimiz, üstadımız’ sözlerini söyler ve ‘Bismillahirrahmanirrahim’ der, dualarımı eder dükkanımı açarım.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim