Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin yaralarını sarmaya çalışan Elazığ’da Rüstem Paşa Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda depremzede ailelerle bir araya geldi. Kurum burada, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MUSTAFA PAŞA’NIN YARISI AĞIR VE ORTA HASARLI

Bakan Kurum, Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binanın çevresindeki 46 binadan 43’ünün yapılan inceleme sonucunda riskli olduğunu belirlediklerini vurgulayarak, “Aldığımız verilere baktığımızda Mustafa Paşa’nın yüzde 50’ye yakını ağır ve orta hasarlı binalar, geriye kalan kısımda da karot aldığımızda da birçok riskli binaların olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Mustafa Paşa’daki kentsel dönüşüm alanını büyütülmesine karar verdik. Gerçekten riskli olduğunu düşündüğümüz ne kadar bina varsa bu projenin içine katacağız” ifadelerini kullandı.

500 VATANDAŞTAN BAŞVURU

Kurum, Bizmişen’deki hazır ve oturulabilecek haldeki konutları ilk önce Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallerindeki hak sahiplerine teklif ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Eğer isteyen olmazsa veya fazla olursa da Elazığ’daki ağır hasarlılara dağıtacağız. Bununla ilgili önümüzdeki haftaya kadar başvurularınızı alacağız. Başvuran oldu oldu, olmadı diğer vatandaşlara açacağız. Şu ana kadar 500 kişi talep formu doldurmuş.”

SÜRSÜRÜ’DE 10 GÜN İÇİNDE TEMEL ATILIYOR

Öte yandan il genelinde yıkım çalışmalarının da süratli şekilde sürdüğünü anlatan Kurum, “Projeye dahil olanlar acil bir şekilde bu alanlardan taşınması gerekiyor ki bize yer teslimi yapılacak. Sürsürü Mahallesinde 10 gün içerisinde temel atacağız. Mustafa Paşa’da da temelimizi eş zamanlı atıp, hızlı bir şekilde yıl sonuna kadar konutları bitirmek istiyoruz. Artık önümüze bakalım, yapacağımız daireler 3+1 120 metrekare, 2+1’lerde 90 metrekare brüt daireler olacak. Netleri 2+1’in 75, 3+1’inde 102 metrekare olacak. Sizin farklı daireleriniz olabilir artık o daireleriniz değeri neyse ona göre hareket edilecek.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim