Karadağ’ın Budva şehrinde düzenlenen Batı Balkan ülkelerinin ekonomik gelişimini konu alan Karadağ 2018 Ekonomi Konferansı düzenlendi.

Karadağ Ticaret Odası’nca düzenlenen konferansın açılışına, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic ile Başbakan Dusko Markovic’in yanı sıra Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ve Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj ile bölge ülkelerinden bakanlar katıldı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanovic, Avrupa’nın birlik olması vizyonunun önemine işaret ederek, sığınmacı krizinin Batı Balkanlar’ın Avrupa için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Avusturya’nın Batı Balkanlar’daki ilişkileri iyi anladığını belirten Djukanovic, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığının Avusturya’da olmasının bölge ülkeleri için olumlu olduğunu aktardı.

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ

Djukanovic, bölgesel iş birliğine büyük önem verdiklerinin altını çizerek, rekabeti güçlendirmenin son derece önemli olduğunu ve bu noktada ilerleme gözlendiğini söyledi.

AB standartlarını uygulama sürecini ortak çıkar ve sorumluluklar doğrultusunda sürdüreceklerini dile getiren Djukanovic, ekonomik kalkınmanın bir amaçtan çok, kaliteli hayata uzanan önemli bir yol olduğunu vurguladı.

Djukanovic, Batı Balkanlar’daki insanların AB’ye güvendiğini kaydederek, “Balkanlar’ın içinde yer almadığını bir Avrupa senaryosunda hepimiz kaybederiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim