Ramazan Bayramı’nda lezzetli tatlılarla sevdiklerine ikramda bulunmak isteyenler için Hindistan cevizli Revani tarifi bugün en çok araştırılan tarifler arasında. Hem hazırlanmasının kolay olması hem de hafif ve lezzetli olması açısından revani, bayramlarda tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Malzeme listesi oldukça sade. Evinizde bulunan malzemelerle 1 saat içerisinde hazırlanabilecek oldukça pratik bir seçenek olan ve bayram tatlılarının vazgeçilmezlerinden Hindistan cevizli Revani nasıl yapılır? Hindistan cevizli Revani tarifi hakkında detaylar haber içeriğinde!

Bayram tatlıları; Hindistan cevizli Revani tarifi! Hindistan cevizli Revani nasıl yapılır?

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir olan hindistan cevizli revaniyi hazılamak için gereken malzemeler;

4 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt 1 su bardağı zeytinyağ 1 su bardağı Hindistan cevizi 1 su bardağı yoğurt 1 buçuk su bardağı irmik (eğer irmik katmak istemezseniz, hamura katacağınız hindistan cevizi ve un miktarını biraz arttırabilirsiniz)

1 buçuk su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

Şerbeti için gerekli malzemeler;

4 su bardağı toz şeker 4,5 su bardağı su Birkaç damla taze limon

Hindistan cevizli revani tatlısının hazırlanışı;

Hindistan cevizli Revani tarifi hazırlamak için öncelikle şerbet 15-20 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Kek için ise, önce yumurta ve toz şeker iyice çırpılır sonra diğer malzemeler eklenerek iyice çırpılır. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı geçtikten sonra soğuyan şerbet dökülür. Şerbetini çekince istenilen şekilde servis yapılır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim