Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde çığın düştüğü Karabet Tüneli’ne 4 kilometre mesafedeki bölgede çığ altındaki bir itfaiye erini arama çalışmaları bu sabah yeniden başlatılmıştı. Ancak çalışmalara olumsuz hava koşulları nedeniyle yeniden ara verildi.

1 İTFAİYE ERİ ARANIYOR

Valilikten yapılan açıklamada, çığ bölgesinde çalışma yürüten teknik ekiplerin olumsuz hava koşulları dolayısıyla bölgeden ayrıldığı bildirildi. Açıklamada, hava şartlarının düzelmesinin ardından bölgeye gidecek ekiplerce, inceleme sonucu uygun görülmesi durumunda arama çalışmalarına yeniden başlanacağı belirtildi. Çığ altında kaldığı düşünülen 1 itfaiye erini arayan ekipler, geçici olarak bölgeye en yakın jandarma karakolunda bekletiliyor.

JANDARMA GEÇİŞLERE İZİN VERMİYOR

Van-Bahçesaray yolu üzerinde güvenlik önlemi alan Görentaş Jandarma Karakolu ekipleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil araçların bölgeye gitmesine izin vermedi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü bölgede, vatandaşlar araçlarıyla güvenli bölgede bekletiliyor.

MÜFETTİŞLER GELİYOR

Öte yandan 4 ve 5 Şubat’ta yaşanan iki çığ düşmesi olayını soruşturmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirildi. İçişyeri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Van – Bahçesaray karayolu Karabet geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde yaşanan 2 çığ hadisesini bütün yönleriyle araştırmak, soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığınca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirildiği bildirildi.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim