Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Ersoy, yoğun havaalanlarında 1 Temmuz’a, diğerlerinde 15 Temmuz’a kadar Kovid-19 test merkezlerinin açılacağını bildirdi.

Ersoy’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar  ise şöyle;

“Türkiye aldığı önlemlerle turizmde tamamen güvenli hale geldi diyebiliyor musunuz?” sorusunu Ersoy,  “Eğer kıstasımız Avrupa ise Avrupa ülkeleri ile kıyasladığımız zaman en güvenlisiyiz. Yani sertifika programına dahil olmuş otelleri veya servis sağlayıcıları düşündüğünüz zaman sertifika edilmiş tesislerde Avrupa standartlarında en güvenlisi biziz. Çünkü çok fazla kriterimiz var, çok disiplinli şekilde uyguluyoruz, periyodik olarak eğitimlerini veriyoruz ve periyodik olarak denetimlerini yapıyoruz. Bu kadar iyi oturmuş Avrupa’da başka bir sistem yok.” diye yanıtladı.

Bakan Ersoy: Kovid-19 testi pozitif çıkan turist ülkesine gönderilmeyecekSeyahatHabere Git

“ÇOK CİDDİ BİR BAŞVURU VAR”

Ersoy, Güvenli Turizm Belgelendirme Sistemi kapsamındaki sertifikasyonun bir logosu olduğunu belirterek, vatandaşların internet sitelerinden sertifika alan restoran ve otellerin listesini görebileceğini söyledi.

Sertifikasyonun zorunlu olmadığına gönüllülük esasına dayandığına vurgu yapan Ersoy, “Buna rağmen çok fazla talep var. An itibarıyla başvuran otel sayısı 727’yi geçmiş, restoran sayısı da 900’lere gelmiş yani 1650 civarında bir başvuru var şu ana kadar. Biz 2 binleri geçer diye söylüyorduk ama sadece oteller 2 bini geçecek, en az bir 3 bin, 5 bin de restoran gelse, çok ciddi bir başvuru var.” dedi.

 “2023 HEDEFLERİMİZDE BİR SAPMA YOK” 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Bizim 2023 hedeflerimizde bir sapma yok. Bir yol kazası dünya genelinde oldu. Biz bir şekilde 2023 hedeflerimizi yakalayacağız. Yani biz bu sistemden ayrışarak çıkacağız. Bir şekilde bu kazayı dünyayla beraber atlatacağız. 2023 için koyduğumuz 75 milyon turist, 65 milyar dolar gelir hedefimiz aynen olduğu yerde duruyor.” dedi.

Halk plajlarına yönelik önlemlere ilişkin soruya Ersoy, “Onlar bize bağlı değil. Yani Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgeli değilse ki çoğu değil onlar İçişleri Bakanlığı genelgesine tabiler ve valilikler üzerinden il hıfzıssıhha denetliyor onları. Onların genelgeleri, bazı konularda çok daha ağır.” yanıtını verdi.

BAKANLIĞIN İŞLETTİĞİ HALK PLAJLARI TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Bodrum ve Çeşme’de iki halk plajı açtıklarını, ayrıca ikisini de Antalya Belek ve Kadriye’de açacaklarını vurgulayan Ersoy, onların da  Bakanlığın sertifikasyonu ve genelgelerine tabi olduklarını dile getirdi.

Bu plajların, 5 yıldızlı otel gibi olduğuna değinen Ersoy, “Kültür ve Turizm Bakanlığının işlettiği halk plajlarını Türkiye geneline yayacağız.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim