Sebzeli Tavuk Şiş tarifi hem yapımı kolay hem de lezzetli ve besin deposu bir seçenek olarak bugün kolay yemek tarifleri köşemizde yer alıyor. Birkaç malzemeden kolayca hazırlanacak zahmetsiz bu lezzete sofranızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 25 Haziran 2020 Perşembe günü için kolay yemek önerisi; Sebzeli Tavuk Şiş Tarifi! Malzeme listesi ve yapımının detayları metnin devamında.

Bugün akşama ne pişirsem; Sebzeli Tavuk Şiş Tarifi malzemeleri

1,5 saatte hazırlanabilecek 6 kişilik Sebzeli Tavuk Şiş Tarifi için gerekli malzemeler;

3 adet tavuk göğüs

10 tane arpacık soğan

10-12 diş sarımsak

10 tane çeri domates

2 tane sivri biber

2 tane küçük boy pide

Marine etmek için gerekli Malzemeler

1 adet rendelenmiş kuru soğan

Yarım su bardağı krema

1 çay kaşığı toz sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı kuru kekik

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı zerdeçal

Sebzeli Tavuk Şiş nasıl yapılır?

Sebzeli Tavuk Şiş Tarifi yapılışı için öncelikle tavukları marine etmek için bir karıştırma kabında rendelenmiş soğan, krema ve baharatları karıştırın. Tavukları büyük kuşbaşı olacak şekilde doğrayın ve bu marinasyonun içerisine koyup buzdolabında birkaç saat bekletin.

Diğer yanda arpacık soğan ve sarımsakları küçük bir fırın kabına alın. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika süreyle pişirin. Buzdolabına aldığınız tavuklarınızı, pişirdiğiniz soğan ve sarımsakları, çeri domatesi ve biberleri çöp şişlere dizin.

İzli bir tavayı ısıtın ve hazırladığınız şişleri pişirin. Tabanına pide yerleştirerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim