Süzme Mercimek Çorbası Tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe sevilerek tüketilen ve sofralarımızın sıkça yer verilen lezzetlerinden Süzme Mercimek Çorbasıyapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 30 Eylül 2020 Çarşamba günü için kolay yemek tarifi önerisi; Süzme Mercimek Çorbası Tarifi! Malzeme listesi ve Süzme Mercimek Çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Süzme Mercimek Çorbası Tarifi 

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi için gerekli olan malzemeler;

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet küçük boy patates

1 adet küçük boy soğan

2-3 diş sarımsak

Yarım veya küçük boy turuncu havuç

1 yemek kaşığı un

2,5 litre su

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

Pulbiber

Süzme Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

Sevilerek tüketilen Süzme Mercimek Çorbası tarifini hazırlarken öncelikle Tencereye tereyağını ekleyin. Unu da ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları, havuçları, sarımsakları içine atın, zeytinyağını ilave edin ve birazcık kavurun.

Yıkanmış 2 su bardağı mercimeği ve doğranmış patatesi ekleyin. Suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayınca altını kısın, mercimekler ve patatesler pişinceye kadar kaynatın.

Tel bir süzgeçten çorbayı ezerek geçirin ya da blender-rondo yardımıyla prüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Üzerine 1 bardak kaynar su ekleyin ve tekrar tencereye koyup bir taşım daha kaynatın.

Üzeri için tereyağını eritin ve pul biber ile kızartın.

Bir gün önceden kalmış ekmeği küçük küpler halinde doğrayın, tereyağı ve baharatlarla tavada çıtırlaşıncaya kadar pişirin.

Üzerine pulbiberli tereyağını ve kızarmış çıtır ekmeklerinizi de ilave edip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim