“Bir yuva da sen yap” projesi, Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Maket kulübü, Selçuk İmam Hatipliler Derneği (Sel-İmder), iş birliği ile kulüp danışmanı öğretmenleri Ömer Hacı İsmailoğlu, Okul Müdürü Muhammet Emi Aktaş ve sel-imder başkanı Mehmet Ali Çakar ile derneğin gençlik sorumlusu Nurbanu Açış rehberliğinde başlatıldı.

GENÇLER NÖBET TUTACAK

Proje ile ilgili açıklmalarda bulunan Derneğin Gençlik Sorumlusu Nurbanu Açış, “İlk etapta 10 kedi kulübesi yapan öğrenciler ilçemizdeki sokaklara kendi yaptıkları barınakları yerlşetirip mama ve içecek kaplarını da doldurdular. Bu barınakları günlük olarak nöbetleşe dolaşıp, yiyecek ve içeceklerini kontrol edeceklerdir” dedi.

Bütün insanlardan yardım beklediklerini belirten Nurbanu Açış, “Proje Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, etkinlik salonunda yapılmış ve yapılmaya devam edecketir. Sadece İzmir’in gençlerine değil bütün Türikye’ye örnek olan bu gençler proje için Türkiye’de yaşayan tüm insanlardan destek bekliyorlar. Bir kulübe’nin fiyatı ise 15 ile 20 TL arasıdır” sözlerinde yer verdi.

“MERHAMET ETMEYENE MERHAMET OLUNMAZ”

B projeyle bütün insanlara hayvan sevgisini kazandırmak istediklerini vurgulayan Açış, şu ifadelere yer verdi: “Projenin amacı çocuklara, gençlere ce tüm insanlara hayvan sevgisini kazandırmak, özellikle özelde İzmir’in Selçuk ilçesinde sayıları bir hayli fazla olan sokak hayvalarını çaresizce, barınaksız, aç ve susuz kalmalarını önlemektir. Bu konuda İmam Hatip öğrencilerimizin, “Merhamet etmeyen merhamet olunmaz” hadisi şerifinden de hareketle bu toplumsal etkinliğin öncüsü olmasına olanak sağlamaktır.”

Nurbanu Açış, Projenin kardeş okullarıyla yaygınlaştırmasını amaçladıklarını kaydederek, “İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayan bu projenin, imkanlar ölçüsünde diğer ilçelerde de uygulamaya konulması planlanıyor. İlerleyen günlerde, imam hatip okulları başta olmak üzere, proje kardeşi okullar oluşturulmak suretiyle projenin öğrenciler öncülüğünde yayılması amaçlanıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim