ALES sınavı için başvuruları kaçıran adaylar için sevindirici haberi ÖSYM duyurdu. Hatırlanacağı üzere 2020 ALES için 13-23 Mart’ta başvurular alınmıştı. Fakat yapılan son dakika açıklamasına göre ÖSYM 2-6 Temmuz’da yeniden başvuru alacaklarını duyurdu. Süreçle alakalı gelişmeleri yakında takip eden adaylar ALES sınavına dair tüm detayları araştırmaya başladı.  Haberimizin içerisinden ALES sınavına dair  merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz. Peki 2020 ALES ücreti ne kadar? ALES sınavı ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde…

2020 önlisans KPSS başvuruları ne zaman? ÖSYM sınav takviminde 2020 önlisans KPSS ne zaman?

Güncel

Habere Git

ALES SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES/1 SINAV TARİHİ : 16 Ağustos 2020

ALES1 BAŞVURU TARİHLERİ : 13 – 23 Mart 2020 (Ücret ödeme için son gün, 2-6 Temmuz 2020)

ALES/2 SINAV TARİHİ : 6 Aralık 2020

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ : 1-12 Ekim 2020 SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 10.15, 150 dakika

2020 ALES ÜCRETI NE KADAR?

2020 ALES başvuru ücreti 130 TL olarak belirlendi. Sınav ücreti, 2-7 Temmuz’da ödenecek. Ödeme süresi, banka şubesinden yapacak adaylar için 7 Temmuz mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İşlemler’de yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı veya banka kartı ile gerçekleştirecekler ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden yapacak adaylar için 7 Temmuz saat 23.59’da sona erecek.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Editör: TE Bilisim