Türk Kızılayı Bosna Hersek Delegasyonu Başkanı Göksen Yenigül, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki tarihi, sosyal ve kültürel bağlara işaret ederek, “Türk Kızılayı, tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu Bosna Hersek’te, Kızılhaç ile çalışıp aramızdaki o yakınlığı, o hissiyatı ve o birlikteliği hissetmek, hissettirmek istiyoruz” dedi.

Türk Kızılayı, 2004’ten bu yana faaliyet gösterdiği Bosna Hersek’te daha uzun vadeli projelere imza atmak için temsilcilik açılacağını belirtildi.

Türk Kızılayı Bosna Hersek Delegasyonu Başkanı Göksen Yenigül, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) Kızılhaç Genel Sekreteri Namik Hodzic ile görüştü.

“ARTIK DAİMİ BİR ŞEKİLDE BURADA OLACAĞIZ”

Yenigül, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı’nın Bosna Hersek’te 2004’ten bu yana faaliyet gösterdiğini anımsatarak, “O faaliyetlerin başlangıcı ve bitişi belliydi. Yani birkaç ay burada geçici olarak yardımlar yapılıyordu, belki kampanyalar dahilinde çalışmalar oluyordu ve ondan sonra bir sonraki projeye kadar ara veriliyordu. Ama şimdi farklı bir durum var. Artık daimi şekilde ortak projelerde çalışmak amacıyla buraya gelmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki tarihi, sosyal ve kültürel bağlara işaret eden Yenigül, “Türk Kızılayı, tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu Bosna Hersek’te, Kızılhaç ile çalışıp aramızdaki o yakınlığı, o hissiyatı ve o birlikteliği hissetmek, hissettirmek istiyoruz” dedi.

SOSYAL İÇERİKLİ PROJELERDE ÇALIŞILACAK

Kızılhaç’ın çağrısıyla, özellikle muhacirler konusundaki birikimlerini paylaşmak için Bosna Hersek’te olduklarını hatırlatan Yenigül, “Belki bu akut dönemi birlikte atlatıp, bu mevsim şartlarında kendilerine destek olduktan sonra önümüzdeki dönemde kalıcı olarak uzun vadede yeni projelerde, yeni sosyal içerikli projelerde çalışacağız.” ifadesini kullandı.

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkilerin öneminin altını çizen Yenigül, “Kızılhaç ve Kızılay çatısı altında biz bu birlikteliği uzun vadede sağlarsak, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki bütün o kültürel etkileşimi, o bağlantıyı da daha güçlü kılacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

DAHA İYİ YAŞAM ŞARTLARI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Yenigül, Türk Kızılayının Bosna Hersek’te resmi delegasyon kurma çalışmalarına gelecek hafta başlayacağını ifade etti.

FBİH Kızılhaç Genel Sekreteri Hodzic, Kızılhaç’ın Bosna Hersek’te faaliyet gösteren insani yardım kuruluşlarıyla ülkedeki sığınmacılara daha iyi yaşam şartları sunmak için çalışmalar yürüttüğünü vurgulayarak, Türk Kızılayına katkıları nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilisim