Coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürerken dünya genelinde ‘ikinci dalga’ paniği artışta. Özellikle Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ekim ve kasım aylarında yeni enfekte ve ölüm vakalarının yükselebileceğine yönelik açıklamaları endişeyi tavan yaptırdı.

Doğal olarak para piyasalarında da bu durumun etkisi hissedildi. Risk algısı büyük yükseliş gösterirken yerel para birimleri karşısında dolar kuru tarihi rekorlara koştu. Bu gelişmeler üzerine yatırımcılar ve ekonomistler gözlerini yeniden son dakika dolar fiyatları üzerine dikti.

Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? 21 Eylül 2020 Uzmanlardan son dakika altın fiyatları uyarısı

İktisat

Habere Git

DOLAR GEÇEN HAFTA NE KADARDI?

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 7,5740 lira, euronun satış fiyatı ise 8,9650 lira olmuştu.

Peki bugün son dakika dolar fiyatları ne durumda? 21 Eylül 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

DOLAR NE KADAR?

Güne yine yükselişle başlayan dolar yeni bir rekor daha kırdı. Dolar şu an serbest piyasada 7,5806’dan işlem görüyor.

EURO NE KADAR, STERLİN NE KADAR?

Euro yüzde 0,35 artışla 8,99938’den; sterlin ise yüzde 0,58 artışla 9,8254’ten satılıyor.

DOLAR UZMAN YORUMLARI?

Dolar, FED toplantısı sonrasında global piyasalarda zayıf bir görünüm sergilemesine rağmen TL varlıklar, karşı karşıya kaldığı jeopolitik riskler nedeniyle diğer gelişen piyasa ülkelerinden negatif ayrıştı. Geçen haftanın son işlem gününde yükselişe geçen ve 7.57 seviyesini aşan Dolar TL kurunun global risk iştahındaki düşüşe bağlı olarak baskı altında kalmaya devam etmesi bekleniyor.

Teknik açıdan, dolar Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendini sürdürmekte. Bununla beraber Dolar/TL paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 7.5700 ve 7.6000’de, destek seviyeleri ise 7.5500 ve 7.5300’te bulunmakta.

21 EYLÜL 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim