17 Şubat 2020 Pazartesi okullar tatil mi diye şimdiden merak eden öğrenciler 17 Şubat Valilik kar tatili açıklamalarını araştırmaya başladı. Kar yağışı beklenen şehirlerde yaşayan öğrenciler pazartesi okullar tatil mi konusunu merak ediyor. Gözlemler sonucu yapılan Meteoroloji kar tatili uyarısına göre Türkiye geneli kar yağışı alan iller arasında hafta başında Doğu ve iç kesimlerimizdeki bazı şehirlerimiz yer alıyor. Kar yağışı ve soğuk havaların etkisiyle ulaşımda sıkıntı yaşanabilecek bölgelerde ikamet eden öğrenciler tatil haberi müjdesini bekliyor. kartopu ve kızak keyfiyle kar tatili yapmak isteyen ilk, orta ve liselerde eğitim gören öğrenciler bugün hangi illerde okullar tatil olacak sorusunun yanıtını öğrenmek için Valiliklerin ve Kaymakamlıkların 17 Şubat son dakika kar tatili açıklamalarını araştırıyor. Peki, Bugün okullar tatil mi? 17 Şubat 2020 okullar tatil mi? İşte Diyarbakır, Bitlis, Van, Hakkari Güncel, Son dakika 17 Şubat 2020 Valilik kar tatili açıklaması yapılan iller!.. Geçtiğimiz hafta cuma günü Trabzon, Kayseri, Aksaray, Van, Erzincan, Siirt, Sivas, Bitlis, Gaziantep, Şırnak, Kahramanmaraş, Van, Diyarbakır gibi birçok ilimizde eğitime ara verilmişti. Bugün hangi illerde okullar tatil edildi? Bu haftanın ilk gününde de güncel kar tatili açıklamalarına ve 18 Şubat Salı kar tatili var mı sorusunun yanıtlarına  dirilispostasi.com.kartatili sayfamızdan ulaşabilirsiniz…

Bugün okullar tatil mi? 17 Şubat 2020 okullar tatil mi? İşte Diyarbakır, Bitlis, Van, Hakkari Güncel, Son dakika 17 Şubat 2020 Valilik kar tatili açıklaması yapılan iller!..

17 Şubat’ta meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre birçok ilimizde bugün de kar yağışı görülmesi beklenirken Valilikler kar tatili açıklaması henüz yapmadı. Güncel kar tatili açıklamaları resmi makamlardan duyurulduğu anda sitemizde ve haberimizde yer verilecektir.

Güncel hava durumu Türkiye geneli

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara Bölgesi’nin doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Yalova), Ege, Akdeniz (Mersin dışında), Doğu Anadolu Bölgesi’nin güney kesimi, Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Konya ve Düzce illeri civarının yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların ise genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı Meteorolojik tahminler arasında.

Doğu kesimlerde ise soğuk hava, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in yüksek rakımlı kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Hava sıcaklığı tahminleri

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece civarında artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra da orta kuvvette esmesi beklenmekte.

Türkiye geneli haritalı hava durumu 16 ve 17 Şubat 2020;

Editör: TE Bilisim