Elbette her şeyin başında beslenme düzeninizi oluşturan öğünleri dikkatli seçmelisiniz. Özellikle şeker, tuz ve karbonhidrat barındıran yiyecekleri hayatınızdan çıkarmanız, metabolizmanızı hızlandırmak için alacağınız iyi bir karar olacaktır. Bu kararı alırken iradeniz ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Fakat lezzetine karşı koyamadığınız belli başlı besinlerin sizi sağlıklı beslenme konusundan uzaklaştırmasına izin vermemelisiniz. Bunun için alışkanlık edinene kadar düzeninizi daha hafif ama az da olsa zararlı etmenler içeren besinler ile kurabilirsiniz. Sebze ve meyveleri yavaş yavaş öğünlerinize dâhil ettiğinizde onları severek tüketebildiğinizi göreceksiniz. Hafif bir bedene sahip olmanın farkını anlamak için kendinize zaman tanımalısınız.

Beslenmenizde neler tükettiğiniz kadar neleri tüketmediğiniz de oldukça önemli. Eğer uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız öncelikle zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmalısınız. Sigara ve alkol gibi bedeninize açıkça zarar veren maddeler, kendinize kötülük yaptığınızın en büyük kanıtlarıdır. Kalp, cilt, mide ve sindirim sisteminiz gibi vücudunuzdaki temel bölümleri etkileyen bu alışkanlıkların yerine daha sağlıklı sıvıları hayatınıza dahil edebilirsiniz. Öğünlerinize meyve suları dâhil ederek kendinize lezzet şöleni sunarken gün içinde tükettiğiniz su ile de boşluk hissinizi kapatmanız mümkün. Üstelik böylece vücudunuzun temel ihtiyacı olan suyu da bir alışkanlık haline getirmiş olursunuz. Eğer bunu hatırlamak ve bir rutin haline getirmek sizin için zor ise mevcut telefon uygulamaları ile kendinize hatırlatmalar kurmak da büyük kolaylık sağlayabilir.

Tüm katı ve sıvı besinleri vücuda almak kadar onları çiğneme şekliniz de çok önemli. Sindirim sisteminizi korumak adına bir lokmayı ortalama 30 kere çiğnemeniz öneriliyor. Eğer bu öneriyi dikkate alırsanız vücudunuza aldığınız kalorilerde azalma, kilo kaybında da hızlanma gözlemlemeniz mümkün.

Son olarak kaliteli bir beslenme için sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Çiğneme kalitesine doğrudan etki eden dişleriniz için yalnızca diş fırçalamak değil düzenli olarak diş hekimi kontrolleri de önemli. Yeme şeklinizi iyileştirecek bu önemli nokta ile birlikte güzel gülüşlere de sahip olarak kendinizi daha iyi hissedeceğinize eminiz.

Editör: TE Bilisim