Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği (MÜMDER) koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik açıdan zor durumda olan ihtiyaç sahipleri için harekete geçti. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren ailelere ulaşan MÜMDER üyeleri, bin aileye 100’er lira ayni destek sağladı.

BİN AİLEYE ULAŞILDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı birçok işyerinin kapanması ve onlarca kişinin işsiz kalması üzerine, MÜMDER üyeleri bir kampanya başlatarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzattı. Kamu yararına çalışan bir dernek olan MÜMDER, kısa sürede bin aileye ulaşarak ayni yardımda bulundu.

Mezunlar derneği olmasına rağmen, ülkemizin içinde bulunduğu durumda herkesin elini taşın altına koyması gerektiği fikriyle hareket eden MÜMDER üyeleri, söz konusu yardımın finansmanını kendi üyelerinden sağlayarak dağıtımını gerçekleştirdi. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yardım faaliyetlerine hız veren MÜMDER, zor zamanlarda oluşması gereken sivil toplum sorumluluğu açısından önemli bir çalışmayı gerçekleştirmiş oldu.

250 ÖĞRENCİYE BURS

Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine, Ramazan öncesinde başlayan ayni yardım faaliyetleri, Ramazan ayında da devam ederek nihayete erdi. İhtiyaç sahiplerine kullanım kolaylığı sağlanması açısından yardımlar ayni olarak yapılırken, destek gören aileler MÜMDER üyelerine teşekkür etti. MÜMDER yöneticileri ise gerekli görülen her alanda derneğin sivil toplum kuruluşu olarak üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti.

Marmara Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarına yönelik faaliyet gösteren MÜMDER, halihazırda yaklaşık 250 üniversite öğrencisine burs imkanı sağlıyor. Dernek ayrıca, üniversite öğrencilerinin niteliklerini artırma ve kendilerini geliştirmeleri amacıyla çeşitli eğitim programları ve etkinlikler düzenliyor.

Editör: TE Bilisim