Prof. Beekun, 2 Ekim Çarşamba günü İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin yeni dönem “Bilim ve Toplum Buluşmaları” programının ilk konuğu olarak “Uygulamalı Etik Karar Alma: Paydaş Perspektifi’’ (Applied Ethical Decision-Making: A Stakeholders Perspective)” başlıklı konferansıyla iş dünyası temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerle buluşacak.

İş dünyasının Üniversitesi olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Prof. Beekun tarafından iş dünyasının küresel trendlerinin, beklenti ve yönelimlerinin etik ilke ve uygulamalar ekseninde değerlendirileceği konferans, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bilim ve toplum arasındaki etki odaklı gelişim misyonuna katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

EĞİTİM KARİYERİ

Nevada Üniversitesi Yönetim, Etik ve Strateji Profesörü olan Dr. Rafik Beekun, lisans derecesini 1978 yılında Columbia Üniversitesi’nde, yüksek lisans derecesini ise 1979 yılında yine Columbia Üniversitesi’nden almıştır.

İşletme Yönetimi alanında yaptığı ikinci yüksek lisansını ise 1983 yılında University of Texas bünyesinde tamamlamıştır. Prof. Rafik Beekun, Doktora çalışmasını 1988 yılında University of Texas’da tamamlamıştır.

Daha önce vermiş olduğu bir konferansta Prof. Dr. Rafik Beekun, “Stratejik Planlama” konusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

‘Stratejik yönetim’ işleyişini ve özünü açıklayabilen formül ve uygulama aşamalarından oluşuyor ve strateji formülasyonu stratejik planı geliştirmeye yönelik vizyon, misyon, hedefler ve amaçlar ve stratejileri içeriyor. Bütün buaşamalar IUS ‘u uzun vadede daha etkili kılacaktır. Tüm stratejik planlar uygulama aşamasına geçmeden önce yıllık periodlara bölünmek zorundadır ve Stratejik planlamanın en son aşaması ise bütünleştirici ama esnek bir plan oluşturmaktır aslında bu aşama uygulamanın başladığı noktadır.

PROF. DR. RAFİK BEEKUN’UN ESERLERİ

Üniversite of Nevada Kurumsal Yönetim ve İş Ahlakı Merkezi Eş Direktörlüğü ve Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği Başkanlığı görevini yerine getiren Prof. Beekun, etik, iş ahlakı, stratejik planlama alanlarında yaptığı dünyaca ünlü çalışmalar ile tanınmaktadır. Prof. Beekun’un başlıca eserleri şu şekilde:

Islamic Business Ethics,

Leadership An Islamic Perspective,

Strategic Planning and Implementation for Islamic Organizations,

Business Ethics.

Editör: TE Bilisim