Bugün yurdun birçok kesiminde devam eden kar yağışları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Meteorolojiden yapılan bilgilendirmeler doğrultusunda yoğun kar yağışı beklenen bölgelerde doğabilecek ulaşım sıkıntıları nedeniyle eğitime kar tatili verildi. Peki yoğun kar yağışının etkili olduğu Diyarbakır’ın  Kulp, Siirt’in Pervari, Bingöl’ün Karlıova ilçelerinde okullar tatil mi? İşte 5 Şubat son dakika kar tatili açıklamaları…

Kulp, Pervari, Karlıova’da okullar tatil m 5 Şubat son dakika kar tatili açıklamaları…

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Kulp ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeni ile toplanan İlçe Hıfzısaha Kurulu Kulp ilçe merkezinde ve köylerindeki tüm okullarda bir günlük kar tatili kararı aldı. İlçeye bağlı okullar bugün (5 Şubat Çarşamba) tatil edildi.

Siirt’in Pervari ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Pervari kent merkezi ve köylerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağını ifade edildi.

Karlıova’da 5 ve 6 Şubat’ta okullar tatil

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle okulların bugün de tatil edildiği bildirildi. Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar ve tipi ara ara etkisini sürdürüyor. Kar ve tipi nedeniyle bugün eğitime ara verilen ilçede yarın da okulların tatil edildiği aktarıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve bağlı köylerde tüm okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. Öte yandan bölge genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceğini öğrenildi.

Editör: TE Bilisim