Brüksel’de son günlerde yapılan toplantılarda Kosova’ya vize muafiyetinin verilmesi konusunda kararsız tavır sergileyen ülkeler, vize muafiyetinin verilmemesi net olarak dile getiriyor.

TÜM BEKLENTİLER BOŞA ÇIKACAK

Bu yılın sonuna kadar AB ülkelerine vizesiz seyahat yapabileceklerine dair Kosovalıların beklentisi tüm görünürlere göre boşa gidecek. AB çerçevesinde karar alma süreci, 12 ya da 13 ülkenin vize muafiyeti konusunda kararsız kalması nedeniyle geçici olarak durduruldu. AB’nin tüm ülkeleri tarafından vize muafiyeti desteklenmedikçe, karar alınmasının zor olacağı tahmin ediliyor.

Kosova’nın Avrupa Entegrasyon Bakanı Dhurata Hoxha da, vize muafiyetinin verilmesine dair kararının bu yıl gerçekleşmesinin mümkün olmayabileceğini açıklamıştı.

HARADINAJ’IN HÜKÜMETİ DÜŞÜRÜLEBİLİR

Vize serbestisini bu yıl içerisinde tanınmayacağı sinyalleri alındıktan sonra Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’den Başbakan Haradinaj’a başbakanlık görevinin sona erebileceği diye tehdit etmişti. Thaçi’nin Sırbistan ile sınırların düzeltilmesi fikri ile oydaş olmayan ve diyalog konusunda farklı görüşü ileri süren Haradinaj’a bu uyarıda bulunmuştu. Öbür yandan Başbakan Ramush Haradinaj, dün vize serbestisiyle ilgili iyi bir haberin yıl sonundan önce alınacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim